Julekalender til friluftsfolk og familiens handyman

Ventetiden frem mod juleaften har altid været fyldt med spænding. De 24 dage kan føles som en evighed – for både store og små. Derfor laver STIHL en digital julekalender, der kan forsøde ventetiden, og som byder på præmier, der er ideelle til familiens aktiviteter både ude og inde.

Artiklens øverste billede
Denne artikel er sponsoreret af

December og julekalender hænger uløseligt sammen, og igennem tiden har julekalender-konceptet udviklet sig år for år. Traditionen tro er STIHL med på vognen og inviterer indenfor til julehygge på Facebook, hvor der hver dag i bedste kalenderstil venter nye overraskelser og konkurrencer frem mod juleaften, når dagens “låge” åbnes.

Julekalenderen, som vi kender den i dag, kommer oprindeligt fra Tyskland, hvor Gerhard Lang i 1920 for første gang præsenterede to sammenlimede ark med 24 nummererede låger, som man skulle åbne fra 1. december. Inspirationen fik han fra sin mor, som hver dag i december havde bagt kager, der fik numre og blev hængt op på et stykke stof. Hver dag frem til juleaften måtte sønnen Gerhard spise en kage.

Efterfølgende blev den første danske julekalender produceret i begyndelsen af 1930’erne. Og i 1957 tog svenskerne skridtet videre og lancerede den første radio-julekalender, hvor der hver morgen fra den 1. til den 24. december blev sendt et lille indslag.

I 1960 var svenskerne igen klar med en videreudvikling af julekalenderen og kunne nu præsentere børnene (og deres forældre) for den første tv-julekalender nogensinde. Den hed ‘Titteliture’ og handlede om en lille pige, der hver dag åbnede en dør i et kalenderhus.

Julekalenderens mange muligheder

99 år efter Gerhard Lang første gang limede sin julekalender sammen, er julekalenderen set i utallige versioner og formater verden over. I år er det endda muligt at erhverve sig en chokoladekalender for november måned, til de utålmodige, der ikke kan vente til kalenderen siger december. Julekalenderkonceptet er i nyere tid også rykket over i det digitale univers som et moderne supplement til det, vi oplever på print, hører i radioen og ser på TV.

Hos STIHL er man med på dette nyeste kapitel af julekalenderens historie, og de tilbyder derfor en Facebook-julekalender, der kan forsøde ventetiden frem mod d. 24. december. Her får man chancen for at vinde alt lige fra tøj og tasker til havenisse og højtryksrenser. Et sikkert hit med lidt til alle i familien.

Flere af præmierne kan købes hos den lokale STIHL forhandler, og der er derfor også god julegave-inspiration at hente. Derudover vil der være unikke produkter, som normalt ikke er til at få fingrene i – bl.a. de smukke julekugler til den store STIHL fan, der vil sætte sit præg på juletræet, eller en speciallavet STIHL Zippo-lighter til at tænde kalenderlyset.

Hvis du vil være med i årets julekalender, så handler det ganske enkelt om at lægge vejen forbi STIHL Danmarks Facebookside fra 1. december – held og lykke!

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.