Beskyt din bil

Artiklens øverste billede

Når man anskaffer sig en ny bil, så er man lidt øm over den ridsfrie lak, og vil gøre alt for at undgå ridser. Det samme gælder telefoner, dog kan man anskaffe sig beskyttelses glas til disse, man kan ikke gøre det samme med en bil.

Dog kan man lave et beskyttende lag over lakken, der gør bilens overflade hårdere og mere modstandsdygtig overfor ridser. Ved at investere i en coating til sin bil, skal man ikke bekymre sig om ridser, og en lang række andre bekymringer, så som UV-stråler og stærke kemikalier. Så man kan komme en masse ærgrelser i forvejen ved at beskytte sin bil, inden uheldet er ude.

Keramisk coating

En keramisk coating af bil er en permanent tilføjelse til bilen, og inden for dette område findes der noget af det nyeste indenfor nanoteknologi til biler. Det binder sig til bilens overflade, og er samtidigt usynligt, så man beholder sin bils originale farve.

Coatingen bliver hverken vasket eller slidt af, den eneste måde hvorpå man kan fjerne den, er ved at slibe det af, derfor har man beskyttelse af bilens lak i mindst fem år. Desuden, tillader nogle former for keramisk coating, at man kan påføre det i flere lag. Det giver et tykkere og derved et mere beskyttende lag, så ridser eller andre skader ikke kan nå ind til lakken.

Som sagt beskytter coating lakken, både fra ridser og skrammer, men også fra påvirkning af stærke kemikalier, temperaturer og UV-stråler, som kan afblege lakken. Desuden, når man køber en coating af bilen, så medfølger der en polering, man kan endda tilkøbe sig en to-trins polering, hvis man syntes at bilen trænger til lidt ekstra kærlighed.

Coating af hele bilen

Selvfølgelig kan man nøjes med at købe coating af bilen, men man kan også tilkøbe coating af ruderne og fælgene. På denne måde sikrer man, at hele bilen forholder sig i perfekt stand.

Det kan især være en fordel at få coatet sine ruder, da ridser og skrammer på især forruden kan blokere synsvinklen eller i værste tilfælde gøre ruden ustabil. Her kan man imødekomme større uheld, så som ruden, der sprænger, eller et fejlet bilsyn og reparation af ruden.

Desuden, kan man også tilkøbe sig topcoating. En topcoat er det sidste lag, som er med til at gøre coatingen mere nano hydrofobirsk og selvrensende. Dette giver et pænt og glat udseende, samtidig med at det kun beskytter bilen yderligere.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen