Få livet på rette køl med samtaleterapi

Artiklens øverste billede

Vi ligger alle og roder med noget hele tiden. Måske er det ikke åbenlyst, at der er nogle tanker, som fylder meget i tilværelsen, men der er altid noget, som ligger i baghovedet. Det kan være, at der er en stor opgave på arbejdspladsen, som fylder en hel del i øjeblikket, eller måske er der nogle sociale relationer, der har din underbevidstheds opmærksomhed. Nogle gange kan der være kriser i livet eller følelser, der tager så meget over, at vi ikke rigtig ved, hvad vi skal gøre, og det kan hæmme både privatlivet og det sociale liv.

Samtaleterapi kan hjælpe dig

Når der er så store ting, der fylder, er det ofte nemmest at hitte rede på det hele ved at få talt om det. Her kan man ty til sine nærmeste for at få råd om, hvad man bør gøre, men de sociale relationer spænder ofte ben for en ordentlig objektiv vurdering af problemerne. Derfor kan en samtaleterapi med en professionel psykoterapeut være fordelagtig, da han eller hun kan give en uvildig vurdering. Få mere information her. I samtaleterapi handler det nemlig om at finde de muligheder, du har for at håndtere dit problem bedst muligt, og her er psykoterapeuten en hjælp, idet han eller hun har kompetencer til at vejlede dig. Gennem bevidstgørende samtaler får du en anden forståelse af din egen situation, og det kan ofte føre til, at problemet virker mindre overvældende.

Negative tanker og følelser

Rigtig mange mennesker har en eller anden form for negative tanker om sig selv. Måske føler de sig ikke gode nok til deres partnere eller deres omgangskreds, måske har de præstationsangst, eller også præges de af andre følelser eller mønstre, der har en negativ indvirkning på tilværelsen.

Når det kommer til sociale forhold, påtager vi os ofte en eller anden rolle i gruppen. Med samtaleterapi kan du finde ud af, hvem du er dine sociale relationer, og hvordan du kan holde fast ved den person, du i virkeligheden her. De negative følelser kommer ofte af, at du ikke har mulighed for at udtrykke dig selv, som du er, og samtaleterapien søger at hjælpe dig med at være mere sikker i din egen personlighed.

Når det kommer til negative mønstre, er det ofte destruktive handlinger eller tanker om dig selv, du har mere eller mindre ubevidst, som både kan være forbundet med særlige begivenheder eller omstændigheder, men det kan også være generelle mønstre. De kan ofte være svære at bemærke, fordi du er vant til deres tilstedeværelse, men med samtaleterapi kan du få dem udpeget og se dem fra et andet perspektiv, så du har mulighed for at gøre noget aktivt for at modarbejde dine negative mønstre.

Traumer og livskriser

Der kan ske mange ting i livet, som slår os ud af balance. Traumer kommer oftest fra særligt oprivende oplevelser, og er mentale sår, der kan følge dig resten af livet. Derfor kan du udvikle en eller anden form for coping-mekanisme for at håndtere traumet, men det kan vise sig at være destruktivt for dig og dit sociale liv. Her kan samtaleterapien ligeledes hjælpe dig, så du kan få gennemarbejdet traumet, så det kan fylde mindre i din hverdag.

I samme boldgade ligger livskriserne, som ofte kommer fra store omvæltninger i livet. Det kan være et pludseligt dødsfald i familien, at du lige har mistet dit arbejde, eller noget helt tredje, som kan stille spørgsmålstegn ved din identitet. Det kan være svært at acceptere den store ændring, og det kan være meget ubehageligt ikke at vide, hvordan man skal håndtere det. Her hjælper samtaleterapien med at processere ændringen, så du kan vænne dig til din nye situation.

Der er mange andre ting, der kan være en hæmsko for at opnå livsglæde og lykke, og samtaleterapien søger at hjælpe dig med at overkomme problemerne, så de ikke længere er i vejen for, at du kan få en god tilværelse. Med et andet perspektiv på livets problemer, bliver de ofte nemmere både at håndtere og løse, og det kan give dig mere overskud til dig selv og dine nærmeste.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.