Annoncørbetalt indhold

Forbrugslån og kviklån – find et lån uden sikkerhed

Forbrugslånet er en kendt låntype, som har eksisteret i flere år sammenlignet med andre lånemuligheder på internettet. Et forbrugslån kan benyttes til forbrug, som navnet også antyder. Dog er forbrugslånet et alsidigt lån, idet du kan låne forholdsvist store beløb. Nogle låneudbydere tilbyder lån helt op til 400.000 kr. Det betyder, at forbrugslånet kan bruges til meget andet end forbrug. Hvis du for eksempel mangler penge til finansiering af et boligkøb, kan et forbrugslån fungere som et boliglån, ligesom det kan fungere som et billån, hvis du mangler finansiering til en bil. Hvis du søger et forbrugslån uden sikkerhed, kan du undersøge det online marked nærmere, hvor der findes et hav af forskellige låneudbydere, som for eksempel Camar. Kendetegnet ved forbrugslånet er, at det er et hurtiglån. En af fordelene ved forbrugslånet er således, at det alle processerne ved lånet foregår hurtigt og gnidningsfrit: ansøgningsprocessen, godkendelsesprocessen og udbetalingen foregår over relativt kort tid.

 

Ansøgningsprocessen

Det er hurtigt at ansøge om et forbrugslån online, da du ikke skal bruge andet end en computer for at ansøge. Du skal ikke dokumentere din kreditværdighed på samme niveau, som du skal i banken. Det betyder, at du ikke skal finde alle oplysninger om din økonomiske situation, da de fleste låneudbydere ikke behøver andre oplysninger om din økonomi end dine lønoplysninger. Dog kan nogle låneudbydere stille strengere krav om dokumentation af kreditværdighed, hvis der er tale om meget høje lånebeløb. I alle tilfælde skal låneudbyderen aldrig vide, hvad pengene skal bruges til, hvis du optager et forbrugslån. Det er altså også et kendetegn ved forbrugslånet – det er meget alsidigt.

 

Godkendelse og udbetaling

Når du har ansøgt om forbrugslånet, går der typisk ikke lang tid, før du får svar på din ansøgning. Du skal altså ikke igennem en omstændig og omfattende godkendelsesproces. Ofte har de online låneudbydere mulighed for digitalt og objektivt at vurdere din kreditværdighed. Derfor er der også nogle låneudbydere, der giver dig svar på din ansøgning med det samme. Hvis din låneansøgning bliver godkendt, og du derefter godkender lånetilbuddet, som du får tilsendt, går der ikke lang tid, før pengene er på din konto. Rent faktisk går der kun typisk et døgn, fra lånetilbuddet er godkendt, til pengene står på din konto. Dernæst vil du skulle betale lånet tilbage – dette kan gøres over varierende perioder typisk op til 15 år.

 

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er, som navnet antyder, et hurtiglån ligesom forbrugslånet. Kviklånet er en relativ ny låneform i Danmark, men det har hurtigt vokset sig til et af de mest populære online låntyper overhovedet. Et kviklån er egentlig en form for forbrugslån, da du kan bruge pengene på samme måde som ved forbrugslånet. De største forskelle på forbrugslån og kviklån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er typisk mere begrænset sammenlignet andre forbrugslån, og løbetiden går normalt kun op til et år. Kviklån kan derfor bruges til akutte, kortsigtede behov.

 

Et kviklån er et lån uden sikkerhed. Det betyder, at et kviklån er et forholdsvist dyrt lån. Når du skal sammenligne lånenes omkostninger, er det vigtigt, at du ikke blot kigger på lånenes renteudgifter, da renteudgifterne kun udgør en del af de samlede omkostninger ved lånet. Hvis du vil finde det billigste kviklån, skal du sammenligne lånenes årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP. Lånenes ÅOP viser de samlede omkostninger, der er forbundet med lånet, og inkluderer altså også servicegebyrer og alle andre udgifter for lånet.