Annoncørbetalt indhold

Tre typer sommerspise vi ikke kan stå for i Danmark

Sommeren har lagt sig over landet endnu engang. De korte ærmer, shorts og sommerkjolerne er igen blevet støvet af, og de hænger nu helt fremme i garderobeskabet. Sommeren sidste år kan beskrives som en hedebølge, men det tyder ligeledes på, at vi har en god sommer i vente dette år. Det kan vi godt lide, men hvad vi også kan lide, når solen viser sig frem, er mad. I denne artikel kigger vi nærmere på tre typer sommerspise, vi bare ikke kan stå for.

 

Smagen af sommer – koldskål

Det kommer nok ikke bag på dig, at den her ret har fundet frem til listen, medmindre det er dit første år i Danmark. Hvert år når sommeren banker på, kommer den med koldskål. Dagligvarebutikkerne svømmer i koldskål, og alligevel lykkes det, at der er udsolgt flere dage – vi er helt vilde med det. Der er selvfølgelig også mange, som giver sig i kast med den hjemmelavede udgave, og uanset hvad man er vant til i sit hjem, så er en portion med koldskål og kammerjunker ikke noget, man kan undgå i en dansk sommer.

 

Jordbær, mælk og sukker

Det er ikke alt, vi kan gro i Danmark, men er der en ting, vi kan, så er det at gro jordbær. Der er intet bedre end danske jordbær, og det er ikke uden grund. Det smager af sommer, og det er et must have, når solen er fremme. Mange danskere gør det ligeledes til en årlig tur at tage ud og plukke jordbær på plantager. Her overfylder vi vores skåle, så der er en masse jordbær til det helt store festmåltid, hvor opskriften egentlig er meget simpel. Jordbær, mælk og sukker. Her har du endnu en danske sommerspise, vi er helt vilde med, og det ligner heller ikke en tradition, som kommer til at falme den næste tid.

 

Fløde- og sodavandsis

Den her siger også sig selv. Når sommeren kommer, bliver mindst halvdelen er fryseren omlagt til et islager. Det skal altid være muligt at få noget koldt til ganen på de varme dage. Vi danskere er altædende, når det kommer til is, men specielt lakridsis har vundet indpas, og det er noget, du finder i de fleste hjem – nok også dit eget allerede. Du kan finde lakridsis her, men her er også et hav af andre muligheder, du kan kaste dig over, hvis fryseren ikke er fyldt helt op.