Annoncørbetalt indhold

Genbrugselektronik i København hitter

Det bliver mere og mere populært blandt danskerne at købe genbrugsvarer. Det gælder særligt genbrugsvarer såsom tøj og møbler. Dog viser det sig, at genbrugselektronik er det helt nye, og det er især i København, at det er en tendens, der hitter. Det betyder, at flere og flere begynder at bytte, sælge eller donere mere og mere elektronik til genbrug, så andre kan få stor glæde af de elektroniske genstande, man ikke længere selv kan bruge. Det kan du læse meget mere om her i artiklen. 

Du kan med fordel aflevere din gamle mobiltelefon til genbrug 

Genbrugselektronik kan være alt fra køkkenmaskiner til mobiltelefoner. Vi lever i dag i en tid, hvor vi investerer i rigtig mange elektroniske genstande. Det betyder, at alle danske hjem har et helt køkken proppet med elektronik, minimum én computer og som regel flere mobiltelefoner. Der er endvidere mange, der bare skal have de nyeste produkter på markedet, når de udkommer. Kender du selv til dette, kan du med fordel aflevere din gamle mobiltelefon eller computer til genbrug i en elektronik butik København.  

90% af elektronikprodukter kan genbruges 

Der bliver indsamlet flere tusinde tons elektronik fra de danske husholdninger, der sagtens kan genanvendes. Faktisk viser det sig, at omkring 90% af samtlige elektronikprodukter kan genbruges. Det er derfor værd at huske på, næste gang du står med en mobiltelefon eller computer i hånden, som du ikke længere selv kan bruge. Oftest vil produkterne blive sendt til nogle særlige behandlingsanlæg, hvor man skiller elektronikken ad. 

Det skyldes, at flere af materialerne sagtens kan bruges igen. Elektronik indeholder nemlig mange metaller, som kan anvendes i nye produkter. Det sker ved, at man omsmelter det. 

Ikke alle dele i et elektronikprodukt kan bruges igen 

Elektroniske varer indeholder endvidere plastik og som regel også glas, og det passer rigtig godt til genbrug. Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor man bestemt bør genbruge elektronik, og du kan læse mere om det på e-mobilguide.dk. Det skal dog nævnes, at der naturligvis også er dele i elektronikproduktet, som du ikke har mulighed for at genbruge. Derfor er det nødvendigt, at man sørger for at behandle disse dele på en helt speciel måde. Ellers kan de både skade os mennesker og naturen. Det er eksempelvis dele som printplader, billedrør og batterier. 

Det sker der, hvis du smider elektronik i skraldespanden 

Hvis du ikke vælger at tage alle dine kasserede elektronikprodukter til genbrug, men i stedet smider dem i din skraldespand, vil de ende med at blive brændt. Det er bestemt ikke en fordelagtig løsning, i og med at det selvfølgelig bidrager til, at der bliver udledt mere CO2. Endvidere vil det betyde, at der kommer langt flere tungmetaller med i røgen, end der normalt vil gøre ved andet skrald. Du bør derfor huske på, at du skal genbruge dine elektroniske produkter, så du giver mulighed for, at de værdifulde materialer kan genbruges.