Annoncørbetalt indhold

Du smadrer din campingvogn, hvis ikke du passer på den

Når det kommer til vask og vedligeholdelse af en campingvogn, er der uden tvivl flere forskellige meninger. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvad man helt præcis skal gøre. Uanset hvad vil du dog gå hen og ødelægge vognen, såfremt du ikke sørger for at passe rigtig godt på den. Endvidere er en vedligeholdt og ren campingvogn ganske enkelt mere indbydende. Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor du bør blive bedre til at passe på campingvognen, og det gælder hele året rundt. 

Opbevar vognen et tørt og sikkert sted henover vinteren 

Der er ingen tvivl om, at vinteren er utroligt hård ved en campingvogn. Derfor er det vigtigt, at du sætter den ind under et tag i disse måneder. Har du ikke selv plads til det, er der flere steder, der tilbyder opbevaring af campingvogn. På den måde kan du vide dig sikker på, at den er opbevaret et sikkert sted henover vinteren, som er tørt og afsikret. Endvidere vil den med garanti klare sig meget bedre, når du endelig får den ud om sommeren igen, hvis den har tilbragt vinteren et tørt og kontrolleret sted. 

Der er tilmed mange af disse steder, der har opbevaringsrum, så du kan få passet godt på alt dit udstyr til campingvognen i et topsikret rum under overvågning. 

Sådan fjerner du de sorte striber på en campingvogn 

Når du har styr på, hvor du kan opbevare din campingvogn i de perioder, hvor du ikke bruger den, skal du i gang med at gøre vognen ren. Der dannes ofte sorte striber på vognen, når det regner udenfor, og til at fjerne dette findes der forskellige produkter. Her er det vigtigt, at du vælger en model, der har høj pH-værdi. På den måde kan du opløse både striber og snavs hurtigt og effektivt. Det er dog hårdt ved lakken, og derfor er det vigtigt, at du husker at skylle det af med det samme. Endvidere er det en god idé at iføre sig handsker. 

Brug en børste og shampoo til at vaske vognen med 

Når du har fjernet snavs og de sorte striber fra din campingvogn, skal du herefter vaske vognen. Til dette kan du anvende en børste og shampoo. Det næste skridt er at beskytte din campingvogn med lakforsegler. Denne opgave er en smule tidskrævende, men til gengæld er det rigtig godt for din vogn. Du bør anvende en helårs-lakbeskyttelse, da denne både beskytter og renser din campingvogn. 

Pas godt på din campingvogn med lakforsegler 

Når du skal bruge lakforsegler til din campingvogn, skal du smøre det på vognen, mens den er fugtig. Du vil herefter opdage, at der bliver dannet et støvlag, lige så snart lakforsegleren er tør. Dette fine støvlag kan du blot polere væk ved hjælp af en ren klud. I den forbindelse er det en god idé at tage et lille stykke ad gangen og eventuelt bruge to klude. Én klud til at polere støvlaget af med og én til at smøre forsegleren ud med. 

Du bør vide, at hvis du vil give din campingvogn en grundig polering, tager dette omkring fire timer. Til gengæld vil din campingvogn blive rigtig flot at se på efterfølgende.