Annoncørbetalt indhold

Døende familiemedlem – sådan kommer du videre

Er du pårørende til et døende familiemedlem? Det er uden tvivl en meget hård og krævende tid, men samtidig kan den også være meget smuk. Det er vidt forskelligt, hvordan man som menneske håndterer den sorg, der opstår i forbindelse med et døende familiemedlem. Her i artiklen kan du læse meget mere om, hvordan du kan komme videre i denne svære periode.

Undgå at bruge den sidste tid på praktiske opgaver

Et dødsfald resulterer ofte i en lang række praktiske opgaver. Det er dog vigtigt, at du i den sidste tid som pårørende bruger din tid på noget meget vigtigere – nemlig kærlige samtaler og nærvær. Derfor kan du med fordel inddrage naboer, venner og kollegaer, så de kan hjælpe dig med at løse nogle af de mange praktiske opgaver, der opstår i forbindelse med et dødsfald. Du bør endvidere huske på, at du kan få professionel hjælp til rydning af dødsbo.

Du kan for eksempel få hjælp til at få ryddet et dødsbo hos Dødsbo København. Der vil i så fald være en mindre praktisk opgave for dig at bekymre dig om, så du i stedet kan bruge din energi på noget vigtigt og betydningsfuldt.

Husk at passe godt på dig selv

Som pårørende til et døende familiemedlem er det vigtigt, at du ikke glemmer at passe på dig selv. Man kan ofte have en tendens til at glemme sig selv i processen og dermed skubbe egne behov helt i baggrunden. Man har dog brug for støtte og hjælp i den svære tid, og i den forbindelse kan du eksempelvis vælge at søge hjælp hos en psykolog. Her har du nemlig mulighed for at få den fulde opmærksomhed og komme ud med nogle ting, der fylder meget for dig, og som du muligvis ikke vil kunne sige til andre.

Inddrag andre, der står den døende meget nær

Der er mange pårørende, der ryger ned i en så dyb sorg, at de begynder at tage medicin for at dulme nerverne og for at få det bedre. Føler du dig træt eller nedtrykt, er medicin ikke altid vejen frem. I stedet kan du forsøge at supplere med et nærende tiltag, der hjælper din psyke med at hele sig selv. Det kunne eksempelvis være en alternativ behandling med olie. Der er endvidere mange, der kommer videre, ved at inddrage andre, der står den døende person meget nær. På den måde kan I være med til at støtte hinanden i den svære tid og give hinanden masser af tryghed og nærvær.

Der er ingen tvivl om, at det er en meget svær opgave at stå helt alene med et døende familiemedlem. Det gælder især, hvis forløbet bliver ved med at trække ud. Det handler derfor om at stå sammen, bede andre om hjælp og at passe rigtig godt på sig selv.