Skal jeg vælge solfilm eller gardiner?

Når solen banker ind om eftermiddagen, og det bliver stegende hedt i dit hjem, på dit kontor eller i butikken, så kan solen godt være lidt irriterende - på trods af den ellers skønne varme og glæde, som lyset bringer med sig.

Derfor er der mange, der har behov for enten solfilm eller gardiner for at løse denne udfordring. Hvis du synes det er uudholdeligt at være derhjemme, når solen skinner kraftigt i de lyse sommerdage, så kan løsningen for dig også være at montere noget, der skærmer for lyset. Om du skal vælge solfilm eller gardiner, kan du læse mere om lige her.

Hvad er solfilm?

Solfilm er et stykke klæbende film, som udmåles i præcis den størrelse dit/dine vinduer har. Derefter puttes det på, enten af en montør eller man kan gøre det selv, og så tjener det forskellige formål, afhængig af hvilken solfilm du vælger.

Forskellige solfilm har forskellige måder at blokere lyset på. Nogle solfilm har en god evne til at blokere for det synlige lys - det vil sige der vil blive mindre lyst i rummet. Andre solfilm er gode til at afvise selve solenergien - hvilket gør at der ikke bliver lige så varmt i lokalet.

Hvorfor vælge solfilm?

Vælg solfilm hvis du synes, der er for varmt derhjemme, hvis du har for meget lys eller hvis du gerne vil beskytte dine ting fra at falme. Både Uv-stråling, solens varme og det synlige lys bidrager til at fx dine møbler kan falme.

Solfilm blokerer mellem 98-99% for Uv-strålingen og tager også en del af det synlige lys og solenergien. Derfor kan det være en god ide at vælge solfilm, hvis du vil slippe for at dine ting mister glansen.

Her kan du læse meget mere om solfilm. Du kan også bruge solfilm til at opnå mere privatliv med spejlfilm - som også kan fås på siden.

Hvad er fordelen ved gardiner?

Fordelen ved gardiner er selvfølgelig at de lukker lyset ude, når det bliver varmt eller for lyst. Dog findes der mange forskellige gardiner og det kan derfor være rigtig svært at finde rundt i hvilke gardiner, man skal vælge.

Mens stofgardiner har et rigtig flot, elegant fald, har persienner den mulighed at de kan nøjes med at lukke noget lys ind. Foldegardiner kan også rulles ned en smule, så der stadig kommer noget lys ind. Det er nemlig ulempen ved gardiner, hvis de lukker totalt af for lyset.

Nogle gange kan dét også være at foretrække - og så kan man vælge mørklægningsgardiner. Hvis du også synes, det er svært at vælge, hvilke gardiner, der vil være den bedste løsning for dig, så kan du få et besøg af gardinbussen. En smart service, som kommer forbi dit hjem, måler op og vejleder dig i valget af gardiner. Det gør det meget nemmere at vælge. Book gratis gardinbussen, hvis du vil have kompetent vejledning.

Hvad er bedst? Solfilm eller gardiner? Det er svært at svare på. Begge har deres unikke fordele, som gør at det kun er dig, der kan vælge rigtigt.