Annoncørbetalt indhold

Kollegier i København

Er du så heldig at være kommet ind på dit drømmestudie i København? Er du ikke i forvejen lokaliseret i netop hovedstaden? Så står du sandsynligvis over for en udfordring i forhold til at få tag over hovedet. 

Da rigtig mange studerende hvert eneste år flytter til de største danske byer for at studere, er der konstant mangel på boliger. Det betyder dels, at det er virkelig svært at finde noget at bo i og dels, at det også typisk er virkelig dyrt. Fordi der er så stor rift om boligerne, ved udlejerne godt, at de kan tage stort set hvad de vil for deres kvadratmeter – og det gør de.

Et kollegie er en billig løsning

Vil du gerne slippe uden om de private udlejere, som typisk prissætter deres boliger helt urimeligt? Så kan det eksempelvis være en idé at overveje muligheden for at flytte ind på et kollegie.

Det er som regel ganske billigt at bo på et kollegium, og derfor er pladserne også eftertragtede. For at få lov til at bo på et kollegie er der derfor også en række forskellige krav, du skal opfylde. Du skal altid være studerende for at kunne bo på et kollegie, og kun i de færreste tilfælde kan du få lov til at blive boende, hvis ikke du er studieaktiv.

Ud over at du skal være studerende, kan du også skulle leve op til andre krav. Eksempelvis er nogle kollegier forbeholdt personer fra et særligt sogn eller personer, som kan relatere til grundlæggeren af kollegiet. Du kan ligeledes så at sige blive ”bedømt” på baggrund af en række personlighedstræk eller særlige interesser. Vil du gerne finde dig et værelse på et kollegie i København, skal du altså i gang med at undersøge markedet og se, om du kan finde ét, hvis kriterier du lever op til.

Få et godt netværk ved at bo på kollegie

Ud over at det er virkelig billigt at bo på kollegie, er der også mange, der vælger denne løsning, fordi det er hyggeligt. Det gælder typisk, at man får et virkelig godt sammenhold, når man bor på kollegie sammen. Der bliver holdt fester, fællesspisning og filmaftener i lange baner, og har du lyst til at være social, er der således rig mulighed for det.

På et kollegie er der typisk omkring 20 studerende, som deler et fælles køkken. Det vil sige, at du kommer til at bo sammen med mange andre, som du sandsynligvis på den ene eller anden måde har noget til fælles med. 

Mangler du hjælp, eller står du akut at mangler noget, er hjælpen derfor også lige om hjørnet på et kollegie. Skal du for eksempel til udklædningsfest og har brug for at sætte håret? Så er der uden tvivl en eller anden på din gang, som har et krøllejern, du kan låne. Foretrækker du at købe dit eget? Så se mere på Skønhedsguiden.dk, hvor du kan finde en gennemgribende test af krøllejern, så du kan være sikker på at finde det allerbedste af slagsen.