Annoncørbetalt indhold

3 ting som virksomhederne vægter højt

Det er ikke altid lige let at gennemskue, hvad det er, at virksomhederne leder efter, når de sender et stillingsopslag ud på markedet. Det er nemlig langt fra altid, at de leder efter det samme eller den samme person. Heldigvis er det nogle enkle ting, som går igen, når det kommer til, hvad virksomhederne vægter højt blandt deres ansøger - uanset om det er til en stilling som SoME-assistent eller revisor. Vil du gerne vide hvilke? Så kan du med fordel læse med her

Et godt CV

Når du skal ansøge om en stilling, er det første, som du skal have styr på, dit CV. Dit CV er din måde at vise den pågældende virksomhed, at du har kompetencerne til at arbejde hos dem. Derfor er det vigtigt, at du sender et interessant og relevant CV ud. Mange tror, at de kan lave ét standard CV, som de kan sende med alle ansøgninger, som de sender ud til forskellige virksomheder. Dette er dog ikke tilfældet. Det er nemlig ikke alt, der står på dit CV, der er lige relevant for alle arbejdsgivere. Derfor er dit første job at tilpasse dine informationer på dit CV, så de passer til den pågældende virksomhed.

Et CV skal gerne virke fængende. Derfor er det vigtig, at det ikke bliver for langt. Lad det endelig ikke komme op på mere end et par sider. Det bedste vil være, hvis du kan komprimere det hele til én side. På den måde sikrer du dig nemlig, at dem der læser, ikke springer noget over. Du kan finde en gratis CV-skabelon på nettet, hvis du ikke ved, hvordan du skal stille det op.

 

En passende ansøgning

Noget andet som virksomhederne vægter højt, er en ansøgning, der passer til det stillingsopslag, som de har sendt ud. De kan hurtigt se, om den ansøgning de har modtaget også er blevet sendt til 10 andre virksomheder, eller om den er specifikt tilpasset til dem. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare sender en standard ansøgning ud, men tager dig tid til at sætte dig ind i virksomheden og stillingen og efterfølgende skriver en målrettet ansøgning. Det er nemlig det, du kommer længst med. Nogle virksomheder vil gerne se en ansøgning med fokus på kompetencer. Andre vil gerne se en med fokus på personlighed. Hvilket fokus du skal vælge, kommer an på, hvilken stilling og virksomhed du ansøger hos. Du kan som regel hurtigt regne ud, hvad virksomheden gerne vil have ved at kigge på den måde, de skriver stillingsopslaget.

 

Øverst på listen er din personlighed

I sidste ende afhænger det hele dog af din personlighed, hvis du ender med at blive kaldt til samtale. En virksomhed ansætter ikke en person, der ikke passer ind i virksomheden eller ikke har en god personlighed - uanset hvor gode kompetencer den pågældende person har. Du skal dog ikke tage det som en kritik af din personlighed, hvis du ender med at få et afslag. Det kan sagtens være, at du passede ind i den pågældende virksomhed, men at der var en, der passede endnu bedre ind. Alligevel er det en god ide, at du reflekterer over samtalen og noterer dig, hvad der fungerede godt og mindre godt.