Annoncørbetalt indhold

Sprøjtestøbning – Ide til færdigt projekt

Sprøjtestøbning er den mest anvendte måde at fremstille plastprodukter. Uanset, hvilken sprøjtestøbning du skal bruge, kan projektet føres i hus. Sprøjtestøbning er en smart teknik som kan bruges til både store og små projekter. Mangler du for eksempel en lille komponent til et høreapparat? Eller mangler du et større element til eksempelvis din bil? Med disse eksempler står det klart, at sprøjtestøbning er en meget vidtstrakt teknik. Afhængig af et firmas forudsætning og maskiner, er det muligt at skabe stort set hvilke som helst komponenter via sprøjtestøbning.

Der findes firmaer, der kan løse hvilken som helst udfordring, du nu kan have. Disse firmaer har typisk mange års erfaring inden for sprøjtestøbning, dyb knowhow, veluddannede medarbejdere og dermed stærk vilje til at løse selv den mest krævende udfordring. Dette er selvfølgelig altid din garant som kunde for at få et perfekt færdigt produkt i højeste kvalitet.

Hvad er sprøjtestøbning?

Sprøjtestøbning er en såkaldt fremstillingsteknik til fremstilling af plastikdele lavet af termoplastisk plast. Teknikken fungerer således, at smeltet plastik under højtryk bliver sprøjtet ind i et værktøj, som er en ”skabelon” af den endelige figur. Man kan altså ved blot at sørge for at have de rigtige ”skabeloner” fremstille alle mulige forskellige komponenter i plast. Der er mange typer af plaststøbning:

  • High volume serieproduktion
  • Lov volume produktion med kortest mulig time to market
  • Prototyper
  • Nulserier
  • Prøveværktøjer
  • Efterbehandling af de støbte emner

De ovenstående teknikker bliver hyppigst brugt til sprøjtestøbning af enkeltkomponenter i små og store ordrestørrelser. Til de mere krævende opgaver findes der nogle andre teknikker. Disse er:

  • Avancerede 2K- og 3K-emner
  • Indstøbning af komponenter i f.eks. metal, messing, rustfrit stål og stansedele i én produktionsproces

Uanset, hvad du skal have sprøjtestøbt, så kan du være rolig – det skal helt sikkert kunne lade sig gøre.

Plasts uendelige muligheder

Plast er et fantastisk materiale, og det har mange virksomheder gennem de seneste år fået øjnene op for. Virksomheders mest brugte måde at udnytte plasts dejlige funktion på er som økonomisk fordelagtig erstatning for komponenter eller færdige produkter. Det vil sige, at hvis en maskine eksempelvis går i stykker, og man finder ud af, at grunden til fejlen er, at en metaldel i motoren er gået i stykker, så kan denne metaldel fremstilles af plast ved hjælp af sprøjtestøbning. Dette er især en fordel, fordi det selvfølgelig er lettere men også i mange tilfælde markant billigere.

Plastik er et billigt materiale men takket være robotter og deres uendelige anvendelsesmetoder og høj automatiseringsgrad, er det muligt at levere et ensartet slutprodukt. Dette på trods af at eksempelvis plastik og metal er to vist forskellige materialer med hver deres fordele. Sprøjtestøbning leverer altså en løsning, hvor det bliver muligt at give et materiale samme funktion som et andet materiale, hvor det er nemmere og mere økonomisk.

Så tøv ikke hvis du har behov for at få sprøjtestøbt enten små eller større komponenter til eksempelvis en ødelagt maskine – der er næsten ikke det, der ikke kan lade sig gøre.