Annoncørbetalt indhold

Skab en smuk have og terrasse

Sponsoreret indhold

Hvis du er så heldig at have din egen have, ved du, hvor meget ro og energi en have kan give dig i din hverdag. En have og en terrasse er uvurderlig i sommerperioden, og det er derfor også værd at bruge energi og tid på at gøre både have og terrasse smuk og imødekommende. Du kan hurtigt ende med at bruge hele foråret eller sommeren på at gå og rode i haven. Luge ukrudt op af fugerne i terrassen og vaske og skure er noget, som mange have- og husejere kender til, når terrassen skal gøres fin og klar til en masse timer udenfor. En effektiv fliserens kan gøre din fliseterrasse fin og nærmest som ny igen, hvilket gør, at du ikke skal bruge uendelig mange timer på knæ for at luge ukrudt og skrubbe fliser. Rensning af fliser kan være et stort skridt på vejen til at skabe en smuk have og ikke mindst terrasse. 

Små oaser i dit uderum

For at skabe et udendørs rum, hvor du og din familie har lyst til at opholde sig, kan det være en god ide at skabe nogle små hyggelige oaser i din have og på din terrasse. Hvis du har en have med træer, buske og bede, kan du bruge dem til at indramme de små oaser, der alle skaber hygge og gør haven til et helt rum. På din terrasse kan du for eksempel indrette et område til spisning med havebord, stole, grill og plads til både familie og venner. I haven kan du derimod indrette oaser, der byder på afslapning, leg, spil eller noget helt andet, der betyder noget for dig. Du skal skabe de oaser, der passer til dig, din hverdag og dem, som skal bruge haven eller terrassen. Har du børn, kan det være en god ide og vigtigt at gøre plads til leg i form af en sandkasse, gynge, fodboldmål og meget andet. På den måde skaber du rum og plads til alle, og ved at gøre det i samlede oaser roder du ikke leg sammen med spisning og afslapning. 

Kobiner forskellige materialer 

Udenfor på terrassen og i haven kan det skabe en rigtig hyggelig og intim stemning, hvis du i dine oaser kombinerer forskellige naturmaterialer. Det kan for eksempel være havemøbler i én træsort, hvor du kombinerer dette med lanterner og potter i andre naturmaterialer. Udenfor behøver det ikke være lige så stilrent og ensartet, som mange godt kan lide, det er indenfor. I haven og på terrassen kommer naturmaterialer virkelig til sin ret, hvorfor du også kan skabe hygge ved at gøre dette. Du kan også bruge forskellige materialer og farver til at indramme og indikere de små oaser, du skaber i din have. I din afslapningsoase kan du for eksempel bruge ét gennemgående materiale, mens spiseområdet på terrassen kan være mere iøjnefaldende og i et andet materiale end de øvrige oaser. Udenfor gør det ikke noget, at det ser lidt tilfældigt ud, så længe det trods alt også er velovervejet.