Annoncørbetalt indhold

Naturvenlige materialer og byg-selv møbler stormer frem

Tiderne skifter, og det som var populært i sidste uge er ikke længere det, som er populært i denne uge. Det kan være problematisk at skulle følge med i de forevigt skiftende trends. Heldigvis er der nogle trends som holder ved. Det seneste år har der været en klar tendens i både have og boligtrends om at anvende de rigtige naturvenlige materialer. Dette er en fordel for vores miljø, samtidig med at disse materialer ofte er af bedre kvalitet. Det er muligt at erhverve sig en masse til både haven og byg-selv på LHM.

 

Hvad kan betegnes som naturvenligt materiale?

Når man taler om bæredigt materiale, så taler man om materiale som ikke skader naturen unødvendigt i produktionen af det. Samtidig er materialet let nedbrydeligt, og kan genbruges til mange ting.

Et af de mest populære naturvenlige materiale er bambussen, som erstatning for træet. Bambussen er en trend, som ikke kun ses indenfor bolig og have, men også indenfor tøj. De seneste par år er øjnene blevet åbnet for bambussen, da det vokser langt hurtigere end normalt træ, samtidig med at det også er mere hårdført. Derudover kan du med fordel vende din have op og ned, og bruge de mange stenurter på taget. Dette er med til at hjælpe dine tagrender, da det vil optage op imod halvdelen af nedbøret fra taget.

Derudover kan det være behjælpelig med din tagoverflade, da det hjælper med beskytte mod slud, regn og frost. En anden ting, som kan bruges i renoveringen af huset, er at finde i millionvis nede på stranden. Muslingeskaller er nemlig et godt alternativ som isolering. Muslingeskaller er godt for miljøet, men det har også en god værdi i hjemmet, da det er et godt vandledende og vindfast materiale.

 

Træpallen bliver brugt som alt

Vi kender den allesammen. Den gode gamle træpalle, som man kan finde hos alle trælaster, og i flere og flere hjem nu. Træpallen er virkelig et alsidig materiale, som mange er begyndt at få øjnene op for. Flere og flere begår sig ud i mindre byggeprojekter ved træpallen. En af de mest populære træpalle-møbler er træpalle-sengen. Da træpallen kan sammensættes på mange forskellige måder, kan du selv bestemme form og størrelsen på din seng nemt. Du kan lave basen til sengen med træpaller, samt hovedgærdet af pallerne. Derudover er det blevet populært at lave udemøbler af træpallen, heriblandt terresse-sofaen.

Træpallen er genbrugs- og naturmateriale, så du får muligheden for at give lidt igen til naturen, samtidig med at du pifter dit hjem op.

 

Nye have og boligtrends

Naturmaterialer og byg-selv møbler spiller ind i nye have og boligtrends, som trækker naturen ind i hjemmet og forsøger at bevare det naturlige look udenfor. I 2019 ser man flere tendenser hvori, træpalle-møbler, naturstens-pejser og miljøvenlige træ-møbler finder entre i de danske hjem. Dette skyldes den konstante opmærksom, der er på miljøet og et ønske om at ændre på status quo i de danske hjem.