Annoncørbetalt indhold

Tre gode råd til det perfekte hjemmekontor

Dette indhold er sponsoreret

Et hjemmekontor kan skabe de perfekte rammer for dig, som mangler fleksibilitet i dit arbejdsliv. Det er i dette rum, at alle de store og små opgaver skal løses, og derfor kræver det selvfølgelig den mest optimale arbejdsstation. Derfor kan du med disse tre praktiske råd finde nyt liv til dit arbejdsliv, og skabe de bedste og mest produktive rammer for din hverdag.

 

Opbevaring til glæde for dig

I det perfekte hjemmekontor er der styr på tingene, og der er ingen tvivl om hvor alt kan findes. Der er mange forskellige løsninger på dette i form af reoler og skabe. Du kan, hvis du har mod på det, vælge en permanent og tilpasset løsning i form af en væg til væg reol. Dette skaber en masse plads til bøger, mapper og andre vigtige ting i dit arbejdsliv. Denne løsning minimerer spildplads, da den udnytter højden i rummet, mens den samtidig skaber plads til åbning af en eventuel loftlem, uden at du skal flytte rundt på dine møbler. Hvis denne løsning er for voldsom, kan du vælge en mindre reol eller lave en selv af trækasser stablet på hinanden.

 

Dekorering der inspirerer

Du kan ved hjælp af enkelte ændringer skabe et helt nyt rum, og ved at tage stilling til dekorationen i rummet kan du finde din helt personlige stil, som giver anledning til produktivitet og arbejdsglæde. En unik farve kan skabe rammerne for rummet, men inden du vælger at male rummet samme farve som en brandbil, er det vigtigt at huske på, at du skal arbejde i det miljø du skaber. Det er derfor klogt at vælge rolige toner, som komplimenterer de møbler, som du ellers har i rummet (rosa, sart grøn eller rolig mørkeblå). Derudover kan du sætte dit eget præg på rummet ved hjælp af postere eller malerier. Det er disse elementer som kan skabe en stemning af ro og glæde, og har du billeder af din familie og venner, kan disse være med til at sætte det sidste personlige touch.

 

God belysning

Dit kontor er der, hvor du skaber din succes. Derfor er belysningen et af de vigtigste elementer på kontoret, da dette kan skabe en ændring i din effektivitet på arbejdet. Det er altså vigtigt at du er tilpas med belysningen i dit kontor, og for at undgå gener mens du arbejder skal du altså sætte fokus på: blænding, refleksioner, kontrastforhold, variation og styring. Dagslys er den største kilde til god arbejdsbelysning, og dette burde derfor udgøre den største kilde til lys i dagligdagen. Benyt derfor vinduer i dit hjemmekontor, og stil dit skrivebord så du får optimal naturligt lys hver dag ved at placere bordet så synsretningen er parallelt med vinduesvæggen. Når du vælger kunstigt lys, skal du vælge loftarmaturer med en direkte/indirekte lysfordeling, for at få den optimale belysning i forhold til din arbejdsstation. For at undgå gener i din hverdag med belysning, bør du vælge velafskærmede armaturer til dit skrivebord og placere dem så den enkelte belysning kommer fra siderne for at undgå blænding.