Annoncørbetalt indhold

Sådan får du en nordisk boligindretning

Her i Skandinavien er vi kendt for vores nordiske boligindretning. Det er en minimalistisk og naturlig indretningsstil, som er blevet vældig populær inden for boligindretning. Tendensen kaldes også for New Nordic. Essensen af den nordiske stil er masser af lys, nedtonede farver, naturmaterialer og design. Her i artiklen kan du blive klogere på den nordiske indretning og få tips til, hvordan du selv får den populære stil.

Sæt et grønt præg på din bolig

Et vigtigt element i New Nordic-stilen er at bringe naturen ind i hjemmet. Derfor skal du investere i grønne planter, som giver liv og energi til dit hjem. Grønne planter pynter, og de fremhæver det naturlige ved den nordiske stil. Samtidig kan de være med til at skabe mere ro i hjemmet og endda give et bedre indeklima. Hvad enten du bor i lejebolig, hus eller noget helt tredje, vil planter give et friskt og naturligt pust til ethvert hjem. Hvis du ikke er født med grønne fingre, kan du sagtens være med på trenden alligevel. Du kan for eksempel vælge planter, der hører til sukkulent-familien, som er nemme at passe.

Investér i nordisk design

Et andet element i den nordiske stil er klassisk, nordisk design. I Norden er vi kendt for vores enkle og stilfulde designermøbler, som har et tidløst look. Derfor bør du investere i nordisk design, som kan fungere som grundelementerne i din boligindretning. Hvis du vil have inspiration til smukke danske designmøbler kan du søge inspiration på nettet. De enkle designermøbler danner grundrammen om din indretning, og herefter kan du tilføre elementer og nips, der har et mere personligt præg.

Brug nedtonede farver, og spar ikke på lyset

Hvis du vil holde dig til den nordiske stil, skal du spare på farverne og primært bruge nedtonede og kølige naturfarver. Til gengæld skal du ikke spare på lyset. Den nordiske stil er nemlig lys og let, så derfor bør du tilføje masser af lyskilder i dit hjem. Det kan være pendler, bordlamper, frithængende pærer eller stearinlys. De mange lyskilder giver også en hjemlig og hyggelige atmosfære, fordi rummene med det samme fremstår lyse og indbydende.

Hvis du synes, at det bliver for kedeligt med de nedtonede naturfarver, er det tilladt i den nordiske stil at tilføje metalfarver. Du kan eksperimentere med boligtilbehør og nips i guld eller kobber for at få noget varme ind i dit hjem. Kombinationen af metalfarver og de kølige farver vil give den helt rette nordiske stemning, som er så populær i øjeblikket.