Annoncørbetalt indhold

Hvert femte indbrud i Danmark bliver ikke anmeldt

Antallet af indbrud i Danmark var i 2018 på knap 29.000. En undersøgelse foretaget af Norstat for Falck Alarm og Verisure peger dog på, at hver femte indbrud i Danmark aldrig bliver politianmeldt og derfor heller ikke figurerer i indbrudsstatistikkerne. Det er problematisk, da det er med til at sløre billedet af indbrudsniveauet i Danmark. 

21 % af alle indbrud begået i Danmark bliver ikke registreret

Ifølge undersøgelsen foretaget af Norstat for Falck Alarm og Verisure tyder det på, at 21 % af de indbrud, der bliver begået i Danmark, aldrig meldt til politiet. Med et såkaldt mørketal på 21 % lader det altså til, at det samlede antal indbrud om året er tættere på 35.000 end på det officielle tal på 29.000 indbrud

At det ikke er alle indbrud, der bliver politianmeldt, er yderst problematisk, for vi har således ikke et retvisende billede af indbrudsniveauet i Danmark. Det har dels betydning for politiets fordeling af ressourcerne, og dels for, hvor meget fokus politikerne tildeler problemet.

Kigger man på de officielle statistikker, er antallet af indbrud i Danmark heldigvis er dalende og nu er på det laveste niveau i 20 år. Niveauet er dog stadig alt for højt, og vi er fortsat det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Tager man det høje mørketal med i betragtning, forøger førerpositionen yderligere.

Danskere undlader at anmelde indbrud, når det ikke er umagen værd

Ifølge undersøgelsen undlader vi at anmelde indbrud, fordi det virker for besværligt. For mange danskere kan det virke uoverskueligt at skulle sætte sig ind i , hvordan man politianmelder et indbrud. Især i tilfælde hvor værdien af det mistede er lav, undlader så mange at gøre noget. 

Når danskerne ikke anmelder indbrud, hænger det naturligvis ofte sammen med, at den sum, der er blevet stjålet for, ikke er ret høj. Ved indbrud, hvor der ikke er blevet stjålet alverden, er der således mange, der dropper at anmelde indbruddet, fordi de ikke synes, at det er besværet værd, og fordi, selvrisikoen på indboforsikringen overstiger værdien af det stjålne.

Det er dog vigtigt, at man anmelder indbrud til politiet alligevel. Det er vigtigt, for at vi får et retvisende billede af indbrudsniveauet, så politiet har bedre mulighed for at prioritere ressourcer til det. Selvom du måske ikke har fået stjålet for alverden rent økonomisk, er din politianmeldelse med til at sikre, at der bliver skabt et realistisk billede af indbrudstallet i Danmark. Det giver politiet langt bedre muligheder for at sætte ind, hvor det er mest nødvendigt.

Mindsk risikoen for indbrud med en alarm

Vil du gerne mindske risikoen for at få indbrud i dit hus? Så er det relevant at kigge på muligheden for at få et privat alarmsystem i din bolig. Du kan med fordel tage et kig på nogle af de største spillere på markedet. Læs f.eks. om alarmer fra Falck Alarm by Verisure på falckalarm.dk. Et alarmsystem fra Verisure kan også i høj grad være med til at reducere risikoen for indbrud. Verisure klarer sig godt på Trustpilot, og du kan derfor ganske roligt overlade sikkerheden i dit hjem til dem.

Med et alarmsystem i din bolig er der mindre risiko for, at tyvene vil forsøge at bryde ind. Blot det faktum, at de kan se en alarm i boligen, virker som regel afskrækkende. Dertil kommer naturligvis, at et indbrud bliver opdaget i en fart, når du har alarm i dit hjem. Selvom tyvene kommer ind, formår de således næppe at slippe væk med ret meget.