Få mere velvære i hverdagen

Alt for mange danskere bliver ramt af stress og har svært ved at finde tid til ro og velvære i hverdagen. Præstationssamfundet stiller usynlige krav til os om at gøre det godt på jobbet, være en god kæreste, en god ven, en god forælder osv. Det er paradoksalt, at vi haster derudaf, når vi egentlig ville være en bedre udgave af os selv, hvis vi prioriterede vores mentale helbred. Tid til ro og velvære giver os nemlig energi til at være den bedste udgave af os selv og samtidig have overskud til at være der for andre mennesker. Her får du derfor råd til, hvordan du får mere velvære i hverdagen.

Afsæt tid til dig selv

For at du kan få ladet batterierne op, er det vigtigt, at du husker at prioritere dig selv. Hvis du har mulighed for det, så afsæt en dag om ugen, hvor du ikke skal arbejde, gøre rent eller lignende. Det kan for eksempel være søndag. På den dag må du lave, lige hvad du har lyst til. Det kan være, at du nyder at læse avisen om morgenen med en dejlig kop kaffe, eller at du vil ligge i sengen og se serier.

Hvis du tænker, at det slet ikke kan lade sig gøre at rive en hel dag ud af kalenderen om ugen, så prøv at se, om du kan være mere effektiv i løbet af ugen. Ofte kan du godt presse dig selv lidt ekstra, når du ved, at der venter en velfortjent fridag lige om hjørnet. Det er ikke farligt at have travlt i korte perioder, så længe travlheden ikke er konstant, og så længe du stadig har tid til at slappe af indimellem.

Forkæl dig selv med lækre skønhedsprodukter

At pleje din hud er ren velvære for krop og sjæl. Du kan for eksempel holde en spa-dag, hvor du lægger ansigtsmasker. Det vil automatisk få din krop til at slappe af, fordi vi forbinder pleje- og skønhedsprodukter med luksus og velvære. På emma.dk finder du luksusbrands inden for skønhed og pleje til yderst fordelagtige priser. Ved at blive medlem hos emma.dk, kan du:

  • få op til 85% rabat på luksusbrands
  • få gratis fragt
  • optjene CashPoints.

Hos emma.dk finder du et bredt udvalg af kendte mærker med stor rabat. Køb bl.a. Hugo Boss hos emma.dk eller lækre hårplejeprodukter, makeup eller kropspleje. Du binder dig ikke ved at blive medlem. Den første uge er gratis, og herefter betaler du 85 kr. om måneden. Du kan melde dig ud igen når som helst. Hvis du vil give dig selv den ultimative forkælelse i hverdagen, kan du altså få lækre skønhedsprodukter til gode priser.

Giv dit sind ro
Velvære handler i den grad også om mental velvære. Det hjælper ikke meget at forkæle din krop udefra, hvis du samtidig går rundt og bekymrer dig og bruger mange af dine vågne timer på at gruble. Her kan yoga eller gåture være en god idé. Der findes mange yogavideoer på nettet, hvor en instruktør guider dig igennem forskellige øvelser. Du kan vælge hatha yoga, som er en form for yoga, hvor fokus er på lange og dybe stræk uden hurtige skift. Denne yogaform er især god til at give ro i sindet, fordi det ikke handler så meget om avancerede stillinger, men om at få nogle dybe, gode stræk.

En gåtur kan også gøre underværker for din mentale og fysiske velvære. Vidste du for eksempel, at en rask gåtur på 30 min. om dagen mindsker stress? Det reducerer nemlig mængden af stresshormonet kortisol i kroppen. Når du går, så prøv at være nærværende, og se, om du kan parkere dine grublerier eller de ting, du stresser over. Det kan du gøre ved at lytte til fuglene, trafikken eller lyden af stemmer og generelt være fuldt opmærksom på dine omgivelser.