Annoncørbetalt indhold

Vidste du, at du kan spare penge på varmeregningen og samtidig bidrage mindre til de negative klimaforandringer?

Dette indhold er sponsoreret 

Det er sandt nok. Der findes en løsning der er miljøvenlig og som også er en økonomisk fornuftig løsning. Det er altså en løsning der kan reducere din varmeregning gevaldigt. Løsningen hedder en varmepumpe. En varmepumpe er en fornuftig løsning og alternativ til dig, der gerne vil bidrage mindre til de negative klimaforandringer, og som gerne samtidig vil betale mindre på den månedlige varmeregning. En varmepumpe var engang lidt et udskældt fænomen. Det er det til gengæld ikke længere. Over de seneste år har teknologien forandret sig, så en varmepumpe i dag er sund fornuft, når det kommer til en varmeløsning i hjemmet. En almindelig varmepumpe kommer i tre forskellige former. En luft til luft-varmepumpe, en varmepumpe på jordvarme og en luft til vand varmepumpe. Alle tre vil vi gennemgå med denne artikel, så du kan se dens effektivitet og mindskning af din regning.

 

Luft til vand varmepumpe

En varmepumpe er effektiv, fordi den udelukkende kun bruger el, men samtidig afgiver tre, fire, måske endda fem gange så meget varme i forhold til den elektricitet brugt. Det er altså en super effektiv maskine. I dag deler man varmepumperne op i tre kategorier: jordvarme, luft til luft-varmepumpe og altså også luft til vand-varmepumpe. En luft til vand-varmepumpe bliver ofte kaldt den fornuftige løsning, da den er effektiv, men heller ikke den største investering rent økonomisk, som jordvarme ofte bliver kaldt. Til gengæld er den meget mere effektiv end den billigere type varmepumpe, som vi kender som luft til luft-varmepumpen. En luft til vand-varmepumpe består af to maskiner: en der skal stå udenfor og en der skal stå indenfor. Maskinen udenfor udnytter luftens varme gennem en slags varmeoptager. Lang historie kort bliver denne luft brugt til at opvarme vand indenfor. Det betyder for dig, at du kan få varmt vand overført til dine radiatorer, dit gulvvarme eller dit brugsvand. Selvom der er minusgrader udenfor, kan den nemt og effektivt opvarme indenfor.

 

Den billige og den dyre

En billigere løsning er en luft til luft-varmepumpe. Sådan en varmepumpe benytter luften udenfor til at lave varm luft indenfor. Det ses ofte i form af et anlæg på væggen som ligner et aircondition-anlæg. Faktisk kan nogle af disse maskiner også tilbyde aircondition oveni. Ofte er en luft til luft-varmepumpe dog ikke så effektiv, da du har én maskine til at fordele varm luft. Derfor bør du have et mindre hjem eller sommerhus, hvis du ønsker denne type varmepumpe. Den ofte dyreste løsning er en varmepumpe med jordvarme. Denne maskine er til gengæld også mest effektiv, fordi den benytter sig af varmen i jorden. Det gør den med slanger begravet ned i din have. Det betyder også, at det er mere omstændigt at få installeret. Det siges, at folk hurtigt har indtjent den investering, en varmepumpe kan være, ved de enorme besparelser på varmepumpen, som de giver. Det er altså en stor økonomisk fordel at investere i sådan en maskine, især du kan skifte det gamle olie- eller gasfyr ud.