Annoncørbetalt indhold

Derfor er det en god ide at være medlem af en A-kasse

Dette indeholder sponsoreret indhold 

 

Det er ikke altid, man går og tænker over det, men der er faktisk rigtige mange ting, som er gode at have styr på i sit voksne liv. Der er alt fra diverse forsikringer, til regninger, fagforeninger og alt muligt andet, som er godt at have. Derfor er det nogle gange også sådan, at tanken om en a-kasse drukner lidt i alle de praktiske foranstaltninger, som man skal tage. Men ikke desto mindre, så er det en rigtig god ide at være meldt ind i en A-kasse. Find din a kasse her på tjekakasse.dk, hvis du er kommet i tanke om, at medlemskab af en a-kasse er noget du mangler. Hvis du gerne vil læse mere om, hvorfor det er en god ide at være medlem af en a-kasse, så læs med her.

 

Hvad er en A-kasse? 

Selve navnet a-kasse står for en arbejdsløsheds-kasse, og er en form for forsikring, hvis du skulle være så uheldig at gå hen og miste dit job. På den måde er du stadig sikret din indtægt, hvis uheldet er ude. A-kassen er altså en organisation, som sørger for der bliver udbetalt dagpenge til deres medlemmer i tilfælde af arbejdsløshed. Men det er også en organisation, som forsøger at sikre deres medlemmer mod arbejdsløshed i første omgang. 

En a-kasse er altså en form for forsikring, som sikre dig imod arbejdsløshed og sikring indtægt. Du indbetaler et beløb hver måned, som så i sidste ende er med til at finansiere dine dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Du sikre altså dig selv mod at stå med håret i postkassen, fordi man skal aldrig sige aldrig - uanset hvor sikker man er på sit job.

 

Hvad kan en a-kasse hjælpe med? 

Der er tre hovedområder, som en a-kasse kan hjælpe dig med. De tre hovedområder er efterløn, barsel og lønsikring. I Danmark kan man nemlig gå på efterløn i op til fem år før sin folkepension, men for at kunne gøre dette, så er det et krav, at man er medlem af en a-kasse. En anden ting er, at hvis du er ledig og på dagpenge, så kan du få barselsdagpenge, hvis du bliver gravid. Du skal dog stadig være tilmeldt jobcenteret og a-kassen. 

Den sidste og nok vigtigste ting din a-kasse kan hjælpe dig med er lønsikring. For det første, så sørger a-kassen for at du kan få udbetalt dagpenge, hvis du bliver ledig. For det andet, så kan du betale et ekstra beløb i måneden og få en lønsikring, så du næsten er sikret den samme mængde penge penge som din normale løn, hvis du skulle gå hen og blive ledig. Hvis du er studerende, så skal du desuden have været tilmeldt en a-kasse et år før du er færdig for at modtage den fulde dagpengesats.

 

A-kasser i Danmark 

Om du er studerende, gammel eller ung, så er det stadigvæk en god ide, at melde sig ind i en a-kasse. En a-kasse er nemlig for alle. I Danmark har vi en række a-kasser, hvor nogle brancher tilhører forskellige a-kasser, ligesom med fagforeninger. Du kan altid undersøge med din arbejdsplads, hvis du er i tvivl om hvilken a-kasse i hører til. På tjekakasse.dk finder du en oversigt over de bedste a-kasser med de bedste priser og medlemsfordele. Blandt de tre øverste ligger 3F, AJKS og Akademikernes a-kasse.

Men skulle du ikke have lyst til at melde dig ind i den a-kasse, som tilhører din branche, så er der også en anden mulighed. Der findes nemlig også tværfaglige a-kasser, som er åbne for alle på tværs af brancher. Det vil sige, at disse a-kasser er a-kasser for alle, hvor du kan blive medlem ligemeget hvad du laver. Men uanset hvilken a-kasse du vælger, så er det vigtigste bare, at du er medlem af en a-kasse, hvis uheldet nu skulle være ude.Det er bedre sent end aldrig.