Få mere sikkerhed i hverdagen

Sikkerhed i hverdagen er essentielt for, at vi føler os trygge. Hvis vi går og bekymrer os for meget, lever vi ikke livet fuldt ud. Nogle ting er vi ikke selv herre over, og her kan vi selvsagt ikke styrke vores sikkerhed. Der er dog mange ting i hverdagen, vi selv kan gøre for at føle os mere sikre. I denne artikel kommer vi omkring tre ting, du selv kan gøre for at styrke din sikkerhed i hverdagen.

Styrk din digitale sikkerhed

I disse år ser vi en stigning i it-baseret kriminalitet. Hvis ikke du har styr på din digitale sikkerhed, kan du nemt blive et offer for digital kriminalitet. Hackere kan knække dine adgangskoder og få adgang til personfølsomme oplysninger, som de kan udnytte. Først og fremmest skal du selvfølgelig altid bruge din sunde fornuft, når du begår dig på nettet. Et mere konkret råd er dog, at du bør se dine passwords til forskellige sider og tjenester grundigt efter i sømmene.

Center for Cybersikkerhed har for nyligt udtalt i en artikel i DR, at Danmarks cybersikkerhed er for dårlig, når det kommer til passwords. Vi danskere er simpelthen ikke gode nok til at lave stærke passwords. Mange af os ændrer ganske vist vores adgangskoder ofte. Problemet er bare, at vi ændrer dem til passwords, der minder om nogle, vi har brugt før. Det svækker sikkerheden fremfor at styrke den. Vil du have et godt, stærkt password, skal det have en god længde. Derudover skal det indeholde en kombination af store og små bogstaver, tal og specialtegn.

Husk sikkerheden på arbejde

Du skal også huske sikkerheden, når du er på arbejde. Her er den digitale sikkerhed også yderst vigtig. Går vi lidt mere analogt til værks, er der dog også andre ting, der er vigtige for din sikkerhed. Mange erhverv har krav til bestemte former for tøj og sko. Ofte er det ikke kun for at føre en bestemt dresscode, men for at højne sikkerheden.

I mange fag er det for eksempel vigtigt at have de rette arbejdssko, som sikrer, at du ikke kommer til skade. De forkerte sko kan føre til fatale ulykker, hvis du glider eller får noget tungt over dine fødder. Derfor er det vigtigt også at huske at være godt klædt på, så du minimerer risikoen for ulykker og arbejdsskader. Sikkerhedstøj virker afskrækkende for mange, fordi det ofte ikke lige er så smart at se på. I dag findes der dog mange former for sikkerhedstøj og -sko. Nogle sko findes for eksempel i modeller, der ligner helt almindelige sko. Man kan altså sagtens være stilfuld og sikker på samme tid.

Læg mobilen væk i trafikken

Mange har svært ved at undvære mobilen, som efterhånden er blevet vores tro følgesvend i tykt og tyndt. Desværre viser undersøgelser, at ulykker i trafikken i stigende grad skyldes uopmærksomhed. Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at i 1 ud af 3 trafikulykker spiller uopmærksomhed en afgørende rolle. Et simpelt, men effektivt råd til at styrke din trafikale sikkerhed, er derfor at lægge mobilen væk.

Det virker så enkelt at lægge mobilen væk, men det er noget, mange har rigtig svært ved. Vi er bange for at gå glip af noget og skal lige tjekke, hvad det var, der bimlede og bamlede. Tre sekunders uopmærksomhed virker ikke af meget, men det er tre sekunder, hvor dine øjne ikke er rettet mod vejen. Der kan nå at ske meget på de tre sekunder. Husk derfor dig selv på at køre bil, når du kører bil. Det gælder ikke kun om at lægge mobilen væk, men generelt at du er fokuseret på at køre og ikke har din opmærksomhed alle mulige andre steder.