Annoncørbetalt indhold

Fire gode råd til hvordan du bedst passer på din cykel

Dette indhold er sponsoreret

 

For mange er det at tage cyklen en del af hverdagen. Det er nemt at komme på arbejde og hjem igen, og det koster ikke lige så mange penge, som at have en bil til at stå i indkørslen. Dog er det stadig vigtigt, at man passer ordentligt på sin cykel, da man ellers hurtigt kan ødelægge den, og dette kan komme til at koste mange penge hurtigt. Derfor får du i denne artikel fire gode råd til, hvordan du nemmest og bedst kan passe på din cykel, så du kan få glæde af den længe. Har du ikke en cykel og mangler du en i din hverdag, kan du finde inspiration på Dream-bikes.dk.

 

Tør vandet væk

Det kan være fristende bare at efterlade cyklen våd og beskidt efter en lang tur hjem fra arbejde i regnvejr, for man vil egentlig bare helst ind i varmen igen. Dette er dog ikke det bedste for din cykel. Det bedste du kan gøre er at vaske din cykel ren for snavs med ferskvand, og derefter tørre den grundigt af med et tørt viskestykke. Dette vil forhindre den i at ruste omkring leddene, og det vil hjælpe med at vedligeholde din cykels lakering.

 

Olie, olie, olie

Ligesom en bil har din cykel brug for olie. Dette er for at alle delene i cyklen kan fungerer optimalt, og det er altså op til dig at vedligeholde den. Det bedste olie du kan købe kommer på flaske og ikke på spray. Dette er langt mere miljøvenligt, og det er nemmere at få det ordentligt ind uden at få olie på tøjet og resten af cyklen. Det er vigtigt at undgå at få olie på fælgen, når man smører sin cykel med olie, da dette nedsætter bremseevnen betydeligt og kan få store konsekvenser senere i trafikken.

 

Lås og lygte

Det er vigtigt også at holde sin cykellås og sine lygter ved lige, ligesom det er med resten af cyklen. Du skal derfor holde øje med, om det er svært at låse din cykel, eller om det er svært at låse den op igen, da dette kan betyde at låsen mangler olie. Dette er nemt klaret ved at gnide lidt olie ind i åbningen, og derefter vride nøglen rundt et par gange. Mange cykler er udstyret med en dynamolygte. Denne kan komme til at lyse mindre klart eller gå helt ud, og det er tit, fordi den skal rengøres, have en ny ledning eller at pæren er sprunget. Dette er nemt løst ved at give lygten lidt olie, skifte en ledning eller skifte en pæren. 

 

Bremser

Det er vigtigt at holde øje med, at bremserne på cyklen virker optimalt. Det er nemlig dem, som holder dig sikker i trafikken ud over din cykelhjelm. Det er derfor et godt råd at kigge efter, hvor slidte bremseklodserne på cyklen er. En god regel er at skifte bremseklodser efter hver sæson. Dette er specielt vigtigt efter vinter, da vejret tærer mere på bremseklodserne end om sommeren.