Annoncørbetalt indhold

Bliv klar til sommeren

Er du klar til sommeren? Selvom det ikke føles sådan, kommer den før, vi aner det - og ofte før vores hus og have er klar til det. Der er nemlig rigtig mange praktiske ting, der er forbundet med at vejret bliver varmere. Da vi alle bruger ekstra meget tid i haven, når det er sommer, skal den selvfølgelig være så hyggelig og indbydende som muligt. Men man må endelig ikke negligere, at ens hus også skal være klar til sommeren. Selvom sommeren, i følge mange, er årets bedste tid, er der altså også en del arbejde forbundet med det. Her er en lille guide til nogle af de vigtigste ting, der skal fikses, så det ikke bliver et problem der forhindrer dig i at nyde den fantastiske danske sommer.

Dette er sponsoreret indhold

 

Fiks det evige varmeproblem 

Noget af det, vi elsker mest ved sommer, er varmen. Vi kan rende rundt i shorts og t-shirt og vise vores brune ben frem. Men hånd i hånd med solens naturlige varme, kommer altså også et overophedet hus, hvor solens stråler rammer direkte ind gennem vinduet. Det behøver dog ikke at være et stort problem. Ved køb af en markise kan man nemlig afskærme for det direkte sollys, men stadig få det reflekterende lys fra omgivelserne ind i huset. Den fjerner altså ikke dagslyset i huset - den fjerner blot den værste varme. Markiser er ligeledes gode udenfor, når man simpelthen bare har brug for et par timer i skyggen. For selvom varme er noget af det bedste vi danskere ved, ønsker vi det ofte ikke i en alt for stor dosis. Markiser kan være en god måde at nyde varmen, uden at blive overophedet.

 

Vand alt, hvad der vandes skal 

Endnu en ting, der er vigtig at holde styr på i forhold til sommeren er, at ens græsplæne og planter ikke dør. Varmen og tørken er overvældende for mange danske planter. Det sker derfor desværre alt for tit, at vores planter og græsplæne i løbet af sommeren gradvist bliver mere og mere trætte at se på. Noget af det bedste ved sommeren er, at sidde ude i haven, og nyde det smukke vejr. Men hvis græsplænen er brun og planterne visne, så går meget af fornøjelsen af det. Husk derfor at vande alt det, der vandes skal. Så bliver det endnu federe at sidde ude i haven og nyde en kold øl eller en stor is. Har du købt markiser, kan det ligeledes være en fordel at stille nogle bestemte planer ind i skyggen, da det er meget forskelligt, hvor godt planter har af sollys. Undersøg hvilke planter der har godt af sollys, og hvilke der ikke har, inden du køber nye planter. Og så er du efterhånden klar til at nyde godt af alt det, den danske sommer har at tilbyde. 

 

Nyd det - sommeren er ovre, før vi aner det 

Noget af det vigtigste at huske om sommeren er at nyde det. Sommeren er altid ovre, før vi er klar til det, og lige præcis derfor skal vi nyde hvert sekund. Få fikset haven, købt markiser til at hænge på husmuren og gør op med varmeproblemerne, få fyld fryseren med is og nyd det så. Hvis du har en dejlig have, og et hus du kan søge skygge og kulde i, når det bliver lidt for varmt udenfor, så behøver du jo nærmest ikke at rejse til udlandet. Den danske sommer er noget af det mest fantastiske der findes, og hvis du forbereder dig i god tid, og som du skal, så er der ikke meget der topper en ferie hjemme i haven/huset. Hav en rigtig god sommer!