Annoncørbetalt indhold

Kan boligrenovationer betale sig i ”Udkantsdanmark”?

Du har måske læst, at det kan være en rigtig god idé at investere din friværdi i boligrenovationer, da det vil øge friværdien i din bolig yderligere. Umiddelbart kan dette lyde som en fornuftig og logisk beslutning, men hvis du bor i ”Udkantsdanmark”, så ved du også, at boligmarkedet her er meget anderledes end i resten af Danmark. I Danmarks større byer er det generelt nemt at få solgt huse, og nyistandsatte huse er meget efterspurgte. Dette er også grunden til, at det næsten altid kan betale sig at lave renovationer, for boligkøbere vil rigtig gerne have huse i god stand. Boligpriserne er noget anderledes, når man bevæger sig væk fra byerne, og derfor skal du også være meget omhyggelig, når du investere penge i din bolig. Ellers kan du sagtens risikere, at du ikke får din penge igen, hvis du vil sælge dit hus på et tidspunkt.

Undgå de dyre boligrenovationer

Boligrenovationer kommer i mange forskellige prisklasser, og hvis du bor i én af Danmarks yderområder, er det en god tommelfingerregel at undgå de dyreste renovationer.

Du kan for eksempel være helt sikker på, at det er penge ud ad vinduet, hvis du for eksempel investerer i et nyt tag med glaserede teglsten. Denne type af tag er ret dyrt, og det er de færreste boligkøbere, som er villige til at betale flere hundrede tusinde ekstra for et hus med glaserede teglsten i et område, hvor boligpriserne generelt er lave.

Hvis du gerne vil investere penge i boligrenovationer, skal du i stedet gå efter billige og fornuftige renovationer, hvor en potentiel boligkøber får maksimal værdi for så få penge som muligt. Det vil bedre kunne betale sig, og det er en god idé at have dette med i dine overvejelser – også selvom du ikke planlægger at sælge dit hus i den nærmeste fremtid.

 

Fornuftige forslag til renovationer

Der findes mange forskellige idéer til fornuftige renovationer, men du skal selvfølgelig primært fokusere på eventuelle mangler ved dit hus. Jo ældre en ting er, des bedre kan det betale sig at lave en renovation. Med andre ord er forslagene herunder blot vejledende.

 

Nyt tag

Det blev tidligere nævnt, at det oftest er en dårlig investering at købe et dyrt tag med glaserede teglsten, men derfor kan et nyt tag stadig godt være en fornuftig investering.

Rigtig mange boligkøbere vil gerne have en bolig med et fornuftigt og nyere tag, så du kan sagtens overveje at udskifte dit tag, hvis det efterhånden trænger.

Når du kigger på tagtyper, skal du især kigge på priser. Teglsten er den mest almindelige type af tag i Danmark, men der findes mange billigere alternativer, som er lige så holdbare og heller ikke ser værst ud.

 

Nye vinduer

Nye vinduer kan gøre ufatteligt meget i forhold til at øge værdien af en bolig, og i bedste fald kan nye vinduer også hæve energivurderingen på dit hus, hvilket vil øge værdien yderligere.

Det er en god idé at kigge efter gode vinduer til en fornuftig pris, for der kan være ufattelig stor variation i priser på vinduer hos de forskellige forhandlere.

Hvis du investerer i vinduer, er det en god idé at sætte dig nærmere ind i specifikationerne på moderne vinduer. Der kan være mange til- og fravalg, og du skal forsøge at træffe de rigtige beslutninger, så du får vinduer, som passer til dit hus.

 

Pudsning af facaden

En pudsning af facaden på dit hus er én af de bedste investeringer, hvis du bor i et ældre hus. Facaden kan nemt komme til at se slidt ud, selvom huset er udmærket stand, og en pudsning kan næsten få huset til at se nyt ud igen.

Det er udelukkende en kosmetisk forbedring, hvis du går i gang med en pudsning af facaden, men derfor kan det stadig betale sig. Du må ikke undervurdere hvordan det visuelle indtryk af et hus kan påvirke prisen.

Hvis du vil gøre en pudsning nemmere for dig selv, kan du vælge at bruge indfarvet puds. Her er der blandet farve i selve pudsen, og derfor er det ikke nødvendigt at male huset. Det gør det både nemt for dig selv og fremtidige ejere.

 

Gør investeringerne endnu bedre

Du kan gøre din investering endnu bedre, hvis du selv er villig til at udføre en del af arbejdet. Håndværkere har en høj timeløn, så du kan minimere omkostningerne yderligere ved selv at deltage i arbejdet.

Held og lykke med dine eventuelle renovationsplaner!