Annoncørbetalt indhold

Erhvervsdrivende samt private søger i højere grad hjælp til ejendomsadministration

Den danske økonomi er i flot fremgang, og det kan mærkes på boligmarkedet, som er i tiden rødglødende. En ledig bolig er ikke noget, der ses ret meget af i de større byer. Her køber både erhvervsdrivende og private nemlig flittigt ind i mursten som investering. Størstedelen bliver købt med henblik på udlejning, da det er blevet en rigtig sund forretning i universitetsbyerne over de seneste år.

Dette har medført at virksomheder, men også private personer pludselig sidder med et eller flere aktiver, som man skal forholde sig til på den måde, at det skal lejes ud for at være en fornuftig forretning. Her må mange krybe til kors, fordi de ikke har kompetencerne inden for det juridiske eller ikke har tiden til at administrerer flere boliger.

Væksten i boligmarkedet giver arbejde til administration

I forbindelse med den stigende bolighandel er der blevet mere og mere behov for virksomheder, der arbejder med ejendomsadministration. Der er nemlig kommet mange nye investorer på boligmarkedet, og det er langt fra alle, som har den nødvendige erfaring eller lyst, når det kommer til at drive en forretning med udlejning af boliger.

Der er en række juridiske elementer, som kræver opmærksomhed, ligesom der løbende vil være dialog og ændringer, som man skal forholde sig til, hvis man har titlen boligudlejer. Og ja. Det er en god investering, men det skal gøres ordenligt, hvorfor mange vælger at gå til professionelle og søge sparring eller hjælp.

De seneste år har bragt mange nye boligspekulanter og investorer med sig, og det har bidraget til sund vækst hos de firmaer, der hjælper på området. Og ser man i spåkuglen, ser de kommende år ud til fortsat at indbyde til vækst.

Mulighed for at spare tid, penge og hovedpine

Har man ikke erfaring med ejendomsadministration, kan det hurtigt blive en enorm hovedpine for private at arbejde med – specielt hvis man har job ved siden af. Alene det tidsmæssige perspektiv betyder derfor, at mange udliciterer selve driften af ejendommene, hvilket gælder alt fra kommunikation med lejere, indkrævninger, juridiske områder m.m. Tids- og kompetenceaspektet er derfor en stor årsag til outsourcing.

Det er dog ikke alene grunden. For som navnet, ejendomsadministration, beskriver, er der altså utrolig meget arbejde, som kræver øvelse samt disciplin. Det betyder, at der skal være orden i mapper, papir, reoler og alt andet. Kort sagt er der flere investeringer, der skal foretages, og det kan hurtigt blive et ny job, der skal klares ved siden af det ”rigtige”, hvilke kan være dyrt for pengepungen, men det kan også betyde, at fritiden bliver inddraget.

Boligmarkedet de kommende år

De seneste år har været vilde, når man ser på handlen og prisudviklingen. Dog er der kommet en smule mere ro på omkring ejerlejligheder, men når snakken falder på sommerhuse og parcelhuse, har de overtaget for nu. Det virker altså ikke til at trenden med at investere i boliger stopper lige foreløbig, og de private og erhvervsdrivende, der løbende køber boliger med henblik på udlejning, vil nok fortsætte, ligesom den samlede pulje vil vokse fremmedrettet.

Alt omkring ejendomsadministration vil derfor stadig være et område, hvor der bliver søgt hjælp, så det hele forløber lettest for udlejer samt lejer.