Annoncørbetalt indhold

Spar penge på varmen i julen: Gode råd og anbefalinger

Julen nærmer sig med hastige skridt, og selvom mange sandsynligvis tænker på julegaver og -mad, kan det godt betale sig at tænke over andre ting, inden sneen og kulden rammer Danmark. Der er nemlig mange penge at spare på energi og varme, hvis du er ude i god tid og gør dig en række forberedelser. I denne artikel får du tre anbefalinger og gode råd til, hvordan du kan spare penge på varmeregningen henover julen og vinteren, så der er råd til flere eller større gaver under træet til glæde for dem, du holder af.

Sørg for opvarmning i god tid

En af de mest grundlæggende og indlysende måder, hvorpå du kan spare penge på dit varmeregnskab, er at være ude i god tid. Uanset hvordan du opvarmer din husstand i dag, kan du spare penge på at købe rigeligt ind af de materialer/udstyr, der ligger til grund for din opvarmningsform. Træpiller? Fyringsolie? Eller måske noget helt tredje?

En ting er sikker. Hvis du først køber ind, når kulden allerede har lagt sig over landet, og alle andre også gør det samme, ja, så ender du med at betale mere, end du kunne have sluppet afsted med, hvis du havde været ude i god tid. Dagsprisen på fx fyringsolie kan svinge ret meget afhængigt af udbud og efterspørgsel, og derfor er det en god idé at få opbygget et lille ”lager”, inden vintervejret for alvor melder sin ankomst. Du kan finde et stort udvalg af fyringsolie tilbud ved at følge linket og spare penge på opvarmningen.

Reguler temperaturen løbende

Et andet godt råd ift. at reducere din varmeregning lyder, at du løbende skal regulere temperaturen og dermed dit forbrug. Det kan være, at I er hos svigermekanikken et par dage i juleferien, eller at gæsteværelset eller udehuset står tomt det meste af ferien. Hvis det er varmt i en periode, kan det naturligvis også betale sig at regulere forbruget herefter. Det kan virke som om, at det er håndører i det store regnskab, men faktisk er der ret mange penge at spare, hvis du tænker over at tilpasse dit forbrug til dine behov. Og så gør det jo heller ikke noget, at det også er klimavenligt ikke at fyre for fuglene.

Undgå at lukke kulden ind

Det er en ting at sørge for at begrænse forbruget af varmekroner, men en anden knap, du kan skrue på, er, hvor meget kulde du lukker ind. I stedet for at have døre og vinduer til at stå åbne flere gange i løbet af døgnet, så du skal varme hele husstanden op ad flere omgange, så forsøg at begrænse det. Du skal selvfølgelig ikke holde dig indenfor, hvis du har ærinder i byen, men er der en ting, der gør, at varmen fosser ud, så er det steder, hvor kulden kan komme ind. Så vær opmærksom på at få lukket vinduer, døre og andre åbninger, når du har fået luftet ud, så du ikke selv er skyld i en højere varmeregning.