Annoncørbetalt indhold

Let arbejdsdagen markant med et løftebord

Har du i dit daglige arbejde med tunge sager at gøre i en eller anden forstand, så ved du, at det ofte kan være hårdt for kroppen. Ryggen, benene og armene lider under de mange løft, der skal foretages, og hvis der ikke er maskinelle løsninger på din arbejdsplads, kan det hurtigt være opslidende. Derfor vælger flere og flere virksomheder – på tværs af brancher – at investere i de såkaldte løfteborde, og det kunne meget vel også være en løsning for dig. Men hvad er sådan et egentlig, hvorfor skal du overveje det, og hvordan finder du det bedste til dit behov? Det får du svar på i denne korte guide.

Hvad er et løftebord overhovedet?

Et løftebord er, som navnet antyder, et bord, der kan løfte tunge ting, for nu at starte helt basalt. Det fungerer i princippet som de velkendte hæve-/sænkeborde, du måske kender fra kontorlandskaber, men går altså helt ned til gulvet og i teorien så højt, som du har brug for det. Der findes nemlig mange forskellige typer løfteborde, som alle er udviklet specielt til visse behov, og derfor er det værd at sætte sig lidt ind i sagen, så du netop får valgt det helt rette bord, der kan lette din arbejdsdag.

Et par eksempler på de mest kendte løfteborde er palleløfteren og vareliften – også kaldet en arbejdsplatform – som begge teknisk set er løfteborde. De fås dog i mange varianter, som nævnt, og indbefatter både enkelt-, dobbelt- og endda triplesaks, eller vertikal, som kan løfte højere og højere. Den findes dog også som dobbelt horisontal, hvis du i stedet har brug for et mere langt bord. Ligger dit behov mellem to etager, findes der også løfteborde som elevatorer, populært kaldet en mastlift. Der findes altså et væld af varianter, du kan vælge imellem.

Hvilke brancher bruger bordene?

Generelt kan man sige, at løftebordene er populære i de brancher, hvor der på daglig basis skal løftes meget tunge ting og gerne ofte. Der findes altså ikke blot én specifik branche, for behovet findes hos alle lige fra sundhedssektoren til fødevareproduktion, energiselskaber, logistikvirksomheder og naturligvis mekanikere, for blot at tage et lille udsnit af dem, der har glæde af løfteborde. Når der skal løftes på både lager, i en eventuel vareindlevering eller -udlevering, i produktionen, ved montering og i pakkeriet, er der behov for forskellige løsninger, og netop dét kan et løftebord tilbyde.

Sådan finder du det bedste løftebord til din virksomhed

I og med at så mange forskellige virksomheder, brancher og områder benytter sig af løfteborde, findes de i et væld af former, farver og varianter. Der er derfor ikke ét løftebord, du kan få, men derimod mange, du kan vælge imellem, så du kan få den helt rette til dit daglige virke. Netop derfor er det også vigtigt, at du overvejer præcis hvordan bordet skal hjælpe dig på vej, inden du investerer i et løftebord. Sådan kan du hurtigt indsnævre feltet og finde en model, der passer.

Derudover er det naturligvis også vigtigt, at du investerer lidt tid i undersøgelse af markedet. Netop fordi behovet er så stort, findes der mange forhandlere, og det kan derfor roligt svare sig at selektere grundigt efter dit eget behov. På den måde finder du en forhandler, som både kan tilbyde dig god kvalitet, en god pris og en løsning, der er skræddersyet til dit behov. Generelt kan du regne med, at jo mere erfaring den pågældende virksomhed har, des nemmere vil de have ved at lytte til dig og derefter producere en komplet, unik løsning – for de har med garanti prøvet det før, og dét garanterer dig det bedste løftebord.