Annoncørbetalt indhold

Drømmer du om at starte din egen virksomhed? Her er et par gode råd

Flere og flere vælger at starte egen virksomhed og i Danmark findes der rigtig mange CVR numre, hvilket tyder på, at en del prøver lykken som iværksætter. Mange knækker nakken og andre ender med at få en kæmpe succes efter mange års arbejde. Går du og har du en lille iværksætter i maven? Så kommer der her nogle vigtige spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du kaster dig ud i at blive selvstændig.

 

  1. Har du værktøjskassen i orden?

 

Du kan sagtens starte din egen virksomhed uden nogen erfaring og tidligere berøring indenfor den branche, som du starter i. Men det er en kæmpe fordel, hvis du tidligere har erfaring indenfor den branche, som du starter i.

Hvis du f.eks. går og drømmer om at starte en restaurant, så kan det være en rigtig fornuftig ide at starte som tjener og få noget erfaring indenfor branchen. Alle data viser, at folk med tidligere erfaring har meget større chance for at få succes.

Derfor kan det være en rigtig god ide at begynde at arbejde i den branche, som du overvejer at kaste dig ud i. Hvis du ikke kan få noget arbejde indenfor din branche, så kan du høre om du må arbejde gratis et par gange om ugen.

Du må ikke undervurdere hvor vigtigt det er at have branchekendskab, før du kaster dig over en ny branche.

 

  1. Har du et netværk og mulige kunder i ærmet?

 

Hvorfor starte på 0, hvis du kan starte med omsætning fra dag et? Hvis du allerede har et par mulige kunder i ærmet, så ser du sikret dig en rigtig god start.

Hvis du ved, at du vil gå selvstændig om et års tid, så kan det være en rigtig god ide at begynde at pleje dit netværk og begynde at skabe en dialog med potentielle kunder.

Når du så begynder som selvstændig, så kommer du hurtig fra start, da du allerede har nogle kunder og netværk at hive i.

 

  1. Har du en sparringspartner?

 

Uanset om du er ny eller erfaren indenfor den branche, som du kaster dig ud i, så kan det være en rigtig god ide at alliere dig med en sagkyndig sparringspartner, der kan hjælpe dig med at give sparring og gode råd indenfor den branche som du vil kaste dig over.

Hvis du f.eks. vil starte en webshop, så kan det være en god ide at kontakte et webbureau der kan hjælpe dig og rådgive dig om, hvad du skal være opmærksom på og hvilke områder du bør fokusere på.

Et webbureau har arbejdet med mange forskellige brancher og har mange års erfaring at hive i.

 

  1. Har du luft i økonomien?

 

Når du går fra at være lønmodtager til selvstændig, går du fra at have en sikker indkomst hver måned til at have en lidt mere usikker fremtid i møde. Derfor kan det være en fornuftig ide at have en opsparing, hvis der skulle komme et par dårligere tider.

Du kan også starte med at gå deltid og langsomt lave en glidende overgang i takt med at du får mere succes med din egen virksomhed.

Som nystartet iværksætter skal du også være klar til at leve på en sten. En stor del solo-selvstændige lægger mere end 60 timer om ugen og tjener mindre end hvad der svarer til kontanthjælp. Det betyder, at du skal være klar til at lægge rigtig mange timer i din virksomhed og kun få udbetalt en lille løn hver måned.

Hvis du ikke tror, at du kan leve på et lille beløb hver måned, så kan du prøve at teste det en måned, hvor du kun har 6.000 kroner på kontoen, som du skal leve af og betale husleje for. Du vil blive overrasket over, hvor nemt det er at leve på et ydmygt beløb hver måned.

 

  1. Er din familie og venner indforstået med dine drømme

 

Det kan være svært for dine venner og familier som altid har været lønmodtager at sætte sig ind i din situation og dine drømme. Du kan ikke undgå, at dine familier og venner vil holde dig tilbage. Men de gør det kun fordi de vil passe på dig, derfor tak dem og fortsæt dine egne veje.

Du skal være indforstået med, at når du arbejder som selvstændig så kommer du til at sige nej til en masse ting, hvis du ønsker at skabe en stor succes. F.eks. bliver du nødt til at skære ned på Netflix, computerspil og andre ting der fjerner dit fokus og tager for meget din tid.

I nogle tilfælde bliver du også nødt til at fravælge at bruge tid på at se TV med dine venner, da du bliver nødt til at arbejde.

Det kan være svært for dine venner og familie at sætte sig ind i det, derfor kan det være en god ide at opsætte nogle klare rammer for, hvornår du arbejder og hvornår du holder fri, så du stadig har tid til din familie og venner.

Morningtrain