Annoncørbetalt indhold

Hvorfor den rette rekruttering er essentiel

Dette indhold er sponsoreret


Dygtigt personale løfter din virksomhed

De rette medarbejdere er ufatteligt vigtige for enhver virksomhed. Det giver måske sig selv, men uden dygtige og flittige medarbejdere kan en virksomhed ikke fungere. Medarbejdere og deres karakterer er hele fundamentet for, om en virksomhed kan levere hvad den skal. Kvaliteter i medarbejdere kan være mange, og afhænger selvfølgeligt af, hvilken type virksomhed du kommer fra, og hvilken stilling du ønsker besat - men nogle kvaliteter er universelle og gælder uanset hvilken medarbejder du søger: stabilitet, flittighed og dygtighed.


Den rette kandidat

Den rette kandidat kan være mange ting, og som nævnt ovenfor, kan det differentiere meget fra stilling til stilling. Derfor er rekruttering gennem bureauer noget, som mange virksomheder gør brug af. 

Det kan nemlig være utroligt vanskeligt at gennemskue, hvilken kandidat man skal vælge. Bureauer kan ofte hjælpe dig med at se gennem et vanskeligt kandidatmarked, hvor mange kandidater måske ser ens ud. Derfor tilbyder bureauer de indsigter og de databaser, som netop din virksomhed skal bruge. 

Men er det ikke dyrt, og er det overhovedet nødvendigt?


Du kan undgå mangel på arbejdskraft

Det korte svar på ovenstående spørgsmål er, at den rette medarbejder er værd at finde. Det er så vigtigt, at ansætte korrekt og efter behov.

Ydermere er der kamp til stregen om de gode medarbejdere. Arbejder du inden for IT, konsulentarbejde og ledelse, bliver de rette kandidater ofte “taget” hurtigt. 

Netop fordi de fleste virksomheder at få fingre i de gode medarbejdere, hænger disse ikke på træerne.

Mens du selv er i gang med din egen ressource- og tidskrævende kandidat-jagt, står du og mangler vigtigt bidrag og arbejde for din virksomhed. Et rekrutteringsbureau kan altså også spare dig tid og ressourcer.


En anden vigtig pointe er også, at mens jagten på den ideelle kandidat står på, må resten af virksomheden, for at bruge et tidspopulært begreb, løbe hurtigere. Disse medarbejdere må arbejdere hårdere og længere, og det går både udover medarbejdernes tilstand og stress, men også udover virksomhedens effektivitet. Dette kan ofte ses på bundlinjen. 

Det er altså essentielt at mangel på arbejdskraft for alt i verden må undgås. 

 Oplever du stor udskiftning i personale?

Mange virksomheder oplever i dag, at deres personale udskiftes stort. Der er høj jobfleksibilitet i Danmark, og det er selvfølgelig positivt på den ene side. Men på den anden side kan det også føre til stor ustabilitet i en virksomhed - og det arbejder mange i dag på at undgå.

Det kan man undgå gennem blandt at matche en kandidats profil med sin virksomheds profil. Det gælder om at finde kompetencer og værdier som matcher ens egen virksomhed, hvis man gerne vil undgå udskiftning igen.


Når du har overvejet alle disse aspekter, burde du og din virksomhed gerne være tættere på at komme frem til, hvordan I vælger den rette kandidat. Det kan være en proces, der kræver mange ressourcer og meget tid - men behøves ikke være det.