Annoncørbetalt indhold

Tips til at indrette en indbydende entré

Noget af det første, der møder dig selv og dine gæster i boligen, er entréen. Umiddelbart burde entréen derfor være nøje i fokus under indretningen af hjemmet – men alligevel overser mange at gøre noget ud af indretningen i entréen. Entréen er da også et rum, der er svært at indrette. Pladsen er ofte trang, og der skal være plads til opbevaring. Mangler du idéer til, hvordan du indretter entréen på indbydende vis, kan du få tips til det her.

Indret med en smuk træbænk

Det er ideelt at indrette med træbænke i entréen, da træbænken byder på mange muligheder. Træbænke fås nemlig i et væld af forskellige design, og dette giver dig altså mange muligheder. Vælger du en træbænk i minimalistisk design, vil den fungere som en praktisk siddeplads. Her er træbænken oplagt at sidde på, når skoene skal tages på.

Er træbænken designet med hylder, kan den bruges til opbevaring af sko. Er træbænken derimod designet som et opbevaringsmodul med lukkede låger, kan du opbevare hvad som helst deri.

Indret med farver, og tilføj personlighed

Idet entréen kræver så mange forskellige praktiske løsninger, kan entréen hurtigt fremstå kedelig og upersonlig. Der skal nemlig være plads til både opbevaring af sko og jakker – og dette kan hurtigt skabe en kedelig følelse i rummet. Derfor bør du sørge for at indrette med farver og tilføje personlighed til rummet.

For at indrette med farver kan du male eller tapetsere entréens vægge – eller du kan hænge farverige plakater op. For at tilføje personlighed er det et must at indrette med personlige billeder, udvalgte plakater og hyggelig dekoration.

Belysningen skaber den gode stemning

Uanset hvor flot og hyggeligt du indretter entréen, vil skarp og kold belysning gøre ethvert rum træls at se på. Derfor gælder det om at skabe en indbydende og hyggelig stemning i entréen med den rette belysning.

Du kan med fordel kombinere flere forskellige lamper i rummet, således du altid har mulighed for at vælge en passende belysning. Lad en loftslampe sikre en god belysning til sene aftentimer, og lad bordlamper og væglamper give et hyggelys. Når der skal skrues ekstra op for hyggen, kan du med fordel tilføje levende lys i form af fyrfadslys, lanterner, bloklys og kronelys.

Skønne tekstiler giver en god velkomst

For at skabe en indbydende atmosfære er det oplagt at indrette med skønne tekstiler. Tekstiler oser af hygge, samtidig med de er dekorative og brugbare. Hav en praktisk dørmåtte både inden for og uden for entrédøren, som selvfølgelig er flot at se på. Der findes mange forskellige former for dørmåtter, og du kan derfor finde en dørmåtte passende til dit hjem – uanset om du er til sjove citater, smukke mønstre eller flotte farver.

Lad der kommer farver ind i entréen ved at tilføje gulvtæpper og puder, som både tilsætter varme og hygge. Gulvtæpper er ligeledes gode til at opsamle skidt fra sko og hundepoter, hvilket hjælper med at fjerne det værste snavs fra boligens øvrige gulve. Herigennem fungerer gulvtæppet altså både som en praktisk og dekorativ del af indretningen.