Annoncørbetalt indhold

Få haven du altid har drømt om

En grøn oase er det mange drømmer om når havesæsongen er på vej. Der er flere veje til at opnå dine havedrømme og her kan du læse om de vigtigste. Man behøver ikke at være mestergartner for at få den have man altid har drømt om.

Gør haven grøn med rullegræs

Rullegræs gør haven øjeblikkeligt grøn og kan lysne op enhver kedelig jordplet. Det er ikke alle der har til at vente i ugevis til rigtigt græs kan gro, og komme op til samme standard som færdiggræs. Derfor er dette den ultimative løsning, hvis du gerne vil gøre haven grøn med det samme og komme i gang med de andre elementerne i drømmehaven. Rullegræs bliver lavet af professionelle fagfolk så det ser perfekt ud, når det kommer i din have. Det er meget mere attraktivt med tæt, grønt græs, end det man måske kan klare at gro selv. Derfor er rullegræs et godt udgangspunkt når man skal etablere haven du altid har drømt om.

Rullegræs behøver ikke at være en dyr løsning. Du kan få en billig pris på rullegræs. Man kan få professionel hjælp til at lægge sit rullegræs, hvis man gerne vil have lidt ekstra ekspertise henover. Selv om der kan tage lidt tid før rullegræsset er helt klar til brug og har festet sig godt nok, så tager det alligevel væsentligt kortere tid end selv at gro græs. Det er tit også en meget tættere og finere kvalitet du får på rullegræs, end på det du kan gro selv. Derfor er der mange der heller vil bruge rullegræs, både i det offentlige og private, fordi det gør meget for helhedsindtrykket af haven.

Nu skal vi se lidt nærmere på hvilke andre ting du kan overveje, for at gøre drømmehaven optimal.

Plant strategisk

Det er altid en god ide at plante strategisk når man skal etablere sin drømmehave. Vil du gerne have sommerfugle og venlige insekter i din have? Så skal du læse nøje op på, hvilke blomster og planter de insekter du gerne vil have, tiltrækkes af. Man kan faktisk styre meget selv. Det samme gælder for, hvis du er glad for en bestemt type plante eller blomster, som du kan plukke fra din egen have og dekorere med indendørs. Det kan du også se, om er noget der vil passe ind i din have. Måske vil du også have ting der giver frugter? Et æbletræ eller et kirsebærtræ giver smukke blomster om foråret og dejlige frugter om sommeren og efteråret.

Det er også blevet mere og mere almindeligt at anlægge en lille grøntsagshave. Der er noget dejligt luksuriøst i, at kunne plukke sine egne grøntsager og være selvforsynet med nogle ting. Egne kartofler gør sig fantastisk i efterårets lune middagsselskaber, og det er intet som at krydre med urter fra egen have. På den måde bliver haven også nyttig, og ikke kun et ornament.

En nyttig have som du kan bruge til lyst og praktiske formål er målet for mange. Måske har man et smukt træ der man også kan bygge en træhytte eller en gynge - måske har man sat op et lille lysthus. Der er uendeligt mange muligheder, og derfor kræver det lidt planlægning og research inden man går i gang. Man kan gøre meget selv, men det er også en god ide at få hjælp af professionelle til fundamentale ting, som for eksempel rullegræs eller med at sætte op et lille drivhus eller lysthus. Uanset hvordan din drømmehave ser ud, så er det muligt at få den have du altid har drømt om. Det kræver planlægning, men så kan du nyde haven i fulde drag når den er færdig.

visibility