Annoncørbetalt indhold

4 fantastiske tips til den perfekte indretning af stuen

Tænk funktionelt
Et godt sted at starte når du skal indrette din stue, er ved at overveje hvordan du bruger den. Stuen er, som resten af din boligs rum, et funktionelt rum, men ofte er den også et decideret multifunktionelt rum. Det kan være her du og familien spiser, mødes fredag aften og ser film eller spiller spil, måske arbejdes der i stuen, hvad enten det er hjemmearbejde eller lektier. En stue kan altså hurtigt have mange funktioner.

Det er vigtigt at have disse funktioner med når du overvejer indretningen af din stue. Det er vigtigt at skabe plads til alle aktiviteter og sørge for, at stuen nemt kan gå fra praktisk hjemmearbejdsplads til hyggelig spisestue og videre til familiens samlingssted. Dette kan gøres på en række måder. For eksempel kan det, særligt hvis du ikke har alt for meget plads, være smart at tænke i møbler der kan have flere funktioner. 

For eksempel kan en sofa med chaiselong fungere som en god lænestolserstatning hvis du gerne vil have et godt spot til bare at læse en god bog eller anden afslapning. En anden mulighed er at få spisebordsstole der også er gode at arbejde i. For eksempel er Randys spisebordsstol med armlæn og hjul en glimrende løsning der giver elegante spisebordsstole til når der skal spises, og behagelige arbejdsstole så flere kan sidde og arbejde omkring spisebordet.

Tænk rum i rummet

Et andet smart tip, der også kan hjælpe dig med at gøre stuen til et velfungerende, multifunktionelt rum, er at dele stuen op i mindre ”rum”. Store stuer kan ofte virke enten tomme eller uoverskuelige, noget der kan modvirkes hvis du tænker rum i rummet. Ofte er det lige præcis smart at inddele efter forskellige funktioner, for eksempel opdeling mellem spise-, arbejds- og opholdsstue.

Der er en række ting du kan gøre for at skabe en sådan opdeling. Det hele handler om at skabe følelsen af flere rum. En åbenlys måde at gøre dette på, er ved at bruge møbler, særligt de lidt større møbler, til at opdele stuen. Særligt en højrygget sofa som en grå Tango sofa fungerer godt her. De fleste sofaer kan bruges, men højryggede sofaer giver en mere markant, visuel opdeling af rum.

En anden vej at gå, er at opdele rummet gennem farver. Farver har gjort et kæmpe indtog i boligindretning, og at bruge dem til at opdele stuen i flere rum, er en glimrende måde at få mere farve ind i stuen. En god måde kan være at holde en del af stuen i hvid, mens du maler en eller flere vægge i den anden del af stuen. Der behøver ikke være tale om pangfarver for at dette fungerer, for eksempel er dyb mørkegrøn en meget in farve lige nu.

Tænk på smart placering af møbler 

Møblers placering har dog ikke kun med rumopdeling at gøre. Ting som den daglige brug af stuen og følelsen af at have en stor stue påvirkes også af møblers placering. Det er ofte her folk begår fejl i deres boligindretning af stuen, men med blot et par tommelfingerregler kan du forbedre din stue så nemt som ingenting.

For det første er det vigtigt at det er let at bevæge sig rundt til alle dele af stuen. Derfor bør du skabe gangpassager mellem de vigtigste steder i stuen, og undlade at stille møbler hvor folk naturligt færdes. Det er også værd at overveje hvor der er god udsigt fra stuen og placere siddepladser så du får udsyn til dem.

Desuden er det særlig vigtigt at du ikke stiller møbler for tæt på hinanden eller på væggene. Gerne hav god plads møblerne imellem, og en 10-15 cm mellem møbler og væg. Det kan virke kontraintuitivt at rykke dem ud i rummet for at få mere plads, men det giver indtrykket af en noget større stue end hvis de står lige op og ned ad væggen.

Tænk pæn opbevaring

Det sidste tip handler om opbevaring. Opbevaring er ofte set som noget der kun er funktionelt og helst skal holde rod væk, men den bedste måde at undgå rod og få en mere personlig stue, er ved at tænke opbevaring som en æstetisk del af din stue. Et godt sted at starte kan være ved simpelthen at samle opbevaring i én stor reol langs en væg. 

Store reoler kan virke intimiderende, men gøres de rigtigt kan de blive utrolig flotte. Det vigtige er at overveje hvad folk skal se og hvad der skal gemmes væk. Herefter kan du tilpasse så der i reolen kommer et mix af åbne hylder og hylder bag låger. Mistrals reolsystemer er et godt eksempel på en sådan blanding. Lad der også altid være pladser til småting som souvenirs eller ting med gode minder i. På den måde for du en mere funktionel og personlig indretning af din stue.

WeDigitize