Annoncørbetalt indhold

5 overvejelser, du skal gøre dig, når du vælger malerfirma

Selvom det koster lidt ekstra, kan det altid betale sig at få fat i et malerfirma, når man vil have malet i sit hjem. En professionel maler er ikke kun mere effektiv, han eller hun kan også levere et bedre resultat, end man selv kan præstere som almindelig dødelig. Dog er det vigtigt, at man tager sig nogle forbehold, når man vælger en maler til at male sine vægge og/eller lofter derhjemme.

Fordelen ved at hyre et malerfirma frem for en selvstændig maler er hovedsageligt, at et malerfirma typisk er mere veletableret end en selvstændig maler. Derudover har de typisk mere fordelagtige arbejdstider, da de jo har flere malere ansat til at håndtere opgaverne, som de kommer ind ad døren. Ligeledes kan de få arbejdet gjort hurtigere, da to mænd jo ganske enkelt kan arbejde hurtigere end én.

Her har vi samlet 5 ting, som du bør have in mente, når du leder efter et malerfirma. Ved at tage hensyn til disse overvejelser er du bedre udrustet til at få hyret det rigtige malerfirma i første omgang, så du ikke skal have et helt nyt hold til at gøre arbejdet om.

1: Få klar besked om pris fra dit malerfirma

En af de vigtigste aspekter, som du skal holde øje med, når du hyrer malerfirma, er, hvorvidt du hurtigt og nemt kan få en pris eller vejledende pris. Hvis personen, som du er i kontakt med, ikke kan give en klar pris fra start, kan det være et klar tegn på, at du bør få benene på nakken med det samme. Langt de fleste malerfirmaer vil om ikke andet kunne give en vejledende pris. Denne pris kan dog typisk godt ændres, inden den endelige regning kommer.

Hvis du gerne vil sikre dig klar besked, når det kommer til pris, kan du med fordel finde et malerfirma, som tilbyder prisberegning. En prisberegning er ganske enkelt en udregning af, hvad det vil koste dig med alt inkluderet. Typisk vil et malerfirma, som har en prisberegner, gå ud fra en fast pris per kvadratmeter, der skal males. Med en fast pris per kvadratmeter bliver det pludselig meget nemmere for både malerfirma og kunde at komme til enighed om den endelige pris, da prisen er bundet af reelle tal.

2: Sørg for, at dit valgte malerfirma giver tilfredsgaranti

Et rigtig godt godkendelsesstempel er, hvis dit valgte malerfirma tilbyder tilfredshedsgaranti. Med tilfredshedsgaranti er det nemlig tydeligt, at malerfirmaet stoler fuldt ud på deres egne og deres maleres evner. Der er dog forskel på tilfredshedsgaranti, så det er vigtigt, at du læser godt efter, inden du underskriver en kontrakt. Nogle typer tilfredshedsgarantier henviser til, at du kan få en reduceret pris på et stykke arbejde, som du ikke er tilfreds med. Andre tilfredshedsgarantier betyder, at du kan få alle dine penge tilbage. Slutteligt betyder nogle tilfredshedsgarantier, at malerfirmaet slet og ret bliver ved, til malerarbejdet lever op til forventningerne.

Med tilfredsgaranti kan du desuden få ro i sjælen, mens opgaven står på. Er det første gang, du hyrer et malerfirma, kan en god tilfredshedsgaranti altså vise alle firmaets kunder og potentielle kunder, at dette firma er klar på at yde den bedste service og levere det bedst mulige resultat. Ligeledes giver det også en vis forventning om kvalitet, som malerne og malersvendene nu vil forsøge at opnå.

3: Malerfirmaet skal have rigeligt med erfaring

Man kommer selvfølgelig ikke langt, hvis man ikke ved, hvad man laver. Det er jo derfor, du har hyret en professionel til at starte med. Et malerfirma skal altså helst have rigeligt med erfaring. Der er selvfølgelig ikke et endegyldigt tal på, hvor meget erfaring et malerfirma bør have, men hvis man rigtig gerne vil være på den sikre side, bør man gå efter et firma med over 10 års erfaring.

Det er desuden vigtigt, at du bemærker, at malerfirmaets erfaring ikke er det samme som de enkelte maleres erfaring. At et malerfirma har 10 års erfaring, betyder ganske enkelt blot, at firmaet har eksisteret i 10 år. Det kan sagtens være, at du får tilsendt helt nyuddannede malere. Som oftest sender malerfirmaer to eller flere malere, hvor der selvfølgelig vil være én, som har mest erfaring, og som de andre så lytter til.

For at sikre dig en rolig proces og et godt resultat, er der derfor intet i vejen ved at spørge ind til erfaringen af de malere, som malerfirmaet gerne vil sende hjem til dig. De mest erfarne malere vil både kunne vejlede dig og deres medbragte malersvende i, hvordan slaget skal foregå.

4: Hold øje med pludselige ekstraomkostninger og skjulte gebyrer

Læs altid din kontrakt igennem for små fælder, såsom at malerfirmaet kan skrive ekstraomkostninger på regningen, efter arbejdet er udfærdiget. Hold desuden øje med skjulte gebyrer. Et skjult gebyr er ganske enkelt et gebyr, som ikke står tydeligt under den samlede pris. Det kan eksempelvis gemme sig bag et procenttegn eller en enkelt sætning. Pas desuden på løse og vage formuleringer såsom ”ekstra omkostninger kan forekomme”, da dette ganske enkelt betyder, at malerfirmaet kan kræve penge for alt og intet, så længe du skriver under på det.

En sidenote til denne overvejelse er desuden, om du får kontrakten at se, før du skal skriver under på den. Det er rigtig vigtigt, at du har mulighed for at sætte dig ned med kontrakten selv og give den en god og lang gennemlæsning (eller flere gennemlæsninger), så du er helt sikker på, hvad du skriver under på.

5: Et godt ry siger alt

Slutteligt kan vi jo ikke skippe det faktum, at det bedste malerfirma selvfølgelig er det, som har en hær af tilfredse kunder bag sig. Forsøg derfor så vidt muligt at høre dig ad om venners og bekendtes erfaringer med et givent malerfirma, inden du binder dig til en kontrakt.

Vi vægter selvfølgelig alle sammen forskellige ting højt, men du skal især være opmærksom på, hvor hurtigt malerfirmaet svarede dig, efter at du tog kontakt til dem, hvor hurtigt de kan starte på opgaven, og hvor hurtige de er om at få malet færdigt. Her kan de mange års erfaring også komme dig til gode, da du kan forhøre dig om, hvordan resultatet af malerfirmaets arbejde ser ud 2, 5 eller måske endda 10 år efter, at dine venner eller bekendte havde firmaet på besøg.