Annoncørbetalt indhold

Højbjergdreng vender hjem og åbner ny mæglerbutik

Når ejendomsmægler Carsten Andersen åbner sin RealMæglerne-butik på Rosenvangs Allé 176 i Højberg, bliver det ikke en jomfrurejse i ukendt territorium. Han boede hele sin barndom med sine forældre på Forsytiavej 10, gik på Holme Skole og var avisbud for lokalavisen i Saralystparken.

Siden Carsten Andersen flyttede fra Højbjerg til Aalborg som 21-årig for at arbejde som indkøber, har han været vidt omkring. Nu er ringen sluttet, og han er tilbage i Århus-bydelen i syd, som han kender som sin egen bukselomme.

– Mens jeg arbejdede med udlejning af Regnina-bygningen i Århus i 2018, kunne jeg mærke, at jeg begyndte at få hjemve. Derfor slog jeg også til, da jeg pludselig fik mulighed for at åbne en mæglerbutik i mit barndomskvarter i Højbjerg, fortæller Carsten Andersen.

Den nye RealMæglerne-butik åbner 29. marts og kiler sig akkurat ned mellem to butikker fra konkurrerende ejendomsmæglerkæder. Carsten Andersen kalder derfor med et glimt i øjet Rosenvangs Allé for ”Mægler Street”. I butikken får han tre ansatte, der skal stå for henholdsvis: salgstekster og projekter til gavn for lokallivet, udlejning og sagsbehandling.

Lokalkendskabet er stort, og derfor ser Carsten også frem til at formidle de boliger, han har kendt og set udvikle sig hele sit liv.

– Selv om jeg har været vidt omkring, siden jeg rejste til Aalborg som 21-årig, har Århus og Højbjerg jo været med mig hele vejen, fordi mine forældre og en stor del af min kontaktflade jo stadig boede i byen. Så jeg har altid følt, at jeg skulle ”hjem”, når jeg skulle til Århus, fortæller Carsten.

Som dreng gik han i skole på Holme Skole og til fodbold i IF Lyseng. Efter folkeskolen tog han en EFG hos Viby Sydvest og senere en HH hos Handelsskolen i Hans Broges Gade.

Faktisk er tilknytningen til Højbjerg så stor, at det er lykkes for Carsten at skaffe det samme telefonnummer til butikken, som barndomshjemmet havde, nemlig 86 27 27 39.

– 27 er jo Højbjerg-nummeret. At der så er to gange 27 i nummeret, er helt perfekt, fortæller Carsten.

Det var i Aalborg, han begyndte at læse til ejendomsmægler. En uddannelse, han siden færdiggjorde i Vejle, hvor karrieren som ejendomsmægler også tog sin begyndelse.

Fra 1999 til 2006 var udgangspunktet Middelfart, hvorefter han fortsatte som mægler med egne butikker i Fredericia, Vejle, Børkop og Bredballe med tilknyttet erhvervsafdeling.

I 2014 skiftede Carsten imidlertid spor og begyndte at arbejde som eventansvarlig og key account manager for Classic Race Århus.

– Jeg var begyndt at køre race igen i 2007-2008 sammen med en gammel kammerat hjemme fra Højbjerg, og derfor var det egentlig sjovt at komme til at arbejde med min hobby på den måde, fortæller Carsten, som i mange år har været bidt af racerløb.

Karrieren som racerkører toppede i 2012, da han og makkeren Kasper Elgaard blev samlet vinder af 1976-klassen i Copenhagen Historic Grand Prix i Carstens hvide Porsche 911.

Carsten er far til tre og flytter til Højberg fra Fredericia. Gennem de seneste par år har han arbejdet som konsulent i Elite Rekruttering, der rekrutterer arbejdskraft til virksomheder.

Nu vender han på flere måder tilbage til udgangspunktet.

– Jeg glæder mig til at komme i gang som ejendomsmægler igen, jeg nyder dialogen med køber og sælger, samt mit store kendskab til ejendomshandel gør at mine kunder kommer godt i mål. Her får jeg mulighed for at kombinere mange års erfaring med konkret viden om et område, jeg har et helt særligt godt og ikke mindst kærligt forhold til, slutter han.

Realmæglerne Carsten Andersen