Annoncørbetalt indhold

Rengøring af byggeri efter håndværkere

Sponsoreret indhold

Når byggeriet er afsluttet, og de sidste fliser er fuget, så mangler der én vigtig detalje før beboerne kan flytte ind: nemlig slutrengøringen. En byggeproces efterlader enorme mænger skidt og snavs, og for at de nye, lækre overflader og materialer lever op til forventningerne, så kræver det en særdeles grundig rengøring efter håndværkerne, også typisk kaldet for en slutrengøring eller håndværkerrengøring.

En håndværkerrengøring eller slutrengøring er prikken over i’et

Det er et stort arbejde og kræver en professionel indsats at rengøre et byggeri efter at håndværkerne har forladt bygningen. Og det er både gældende for erhvervsbyggeri, såsom kontorbygninger, samt for byggeri til private – både familiehuske, rækkehuse og etagebyggeri. Når indsatsen efter byggeriet kræver lidt mere end den sædvanlige rengøring, som almindelige mennesker løbende foretager sig i deres hjem, så er det fordi, at overfladerne i et færdiggjort byggeri skal rengøres helt i bund – dog naturligvis uden at de tager skade. Mange moderne byggematerialer kan være sårbare overfor bestemte rengøringsmidler, og derfor kræver det professionel indsigt at slutrengøre en ny bolig, fordi overfladerne har vidt forskellige rengørings- og plejebehov. For at opnå det bedste resultat af slutrengøringen er det vigtigt at lave en plan for selve rengøringsprocessen, så arbejdet udføres i den rette rækkefølge.

I visse tilfælde igangsættes håndværkerrengøring også undervejs i byggeriet, så håndværkerne bedst og mest effektivt kan udføre deres arbejde. Her er der dog ofte tale om bortskaffelse af affald og grovrengøring.

Slutrengøring af alle rum og overflader

Rengørings- og servicevirksomheden Super1Rent udfører håndværkerrengøring efter byggeri, og tilbyder en række forskellige ydelser relateret til slutrengøring/håndværkerrengøring:

  • Grundig totalrengøring af overflader i alle rum, herunder vægge, gulve og lofter.
  • Grundrensning af alle vinduer: typisk sidder der klistermærker og andet tilbage på vinduerne efter montage. Klistermærker og lignende fjernes og vinduerne vaskes eller pudses.
  • Badeværelser og toiletter rengøres grundigt før ibrugtagning.
  • Rengøring af installationer og el-apparater: for at køkkenet er lækkert at tage i brug, så kræver det at køkken og øvrige hårde hvidevarer rengøres grundigt.
  • Fjernelse af affald – fx kasser, pap og flamingo.
  • Når det drejer sig om håndværkerrengøring af nyopførte erhvervsejendomme, så vil rengøringen også omfatte indgangspartier, reception/foyer, kontorlokaler, trapper og trappeafsatser, mødelokaler, kaniner, showrooms og værksteder.

Håndværkerrengøring sælger den nye ejendom

I projektlejligheder er det langt fra tilfældet, at alle lejligheder er solgte, når byggeriet står færdigt. Derfor er det afgørende vigtigt, at finishen i den usolgte lejlighed er helt i top, så ejendomsmægleren blot kan lade den lækre nye bolig tale for sig selv, når den potentielle køber kommer forbi til en fremvisning. Hvis lejligheden eller boligen derimod kun er delvist rengjort, så giver det et dårligt førstehåndsindtryk, og den mulige køber lader sig distrahere og oplever ikke boligens kvaliteter uden forbehold.