Annoncørbetalt indhold

Gør din have klar til foråret

Selvom forårets varme og de grønne blade på træet umiddelbart kan synes langt væk i vinterkulden, så kan det stadig betale sig at begynde at gøre noget ved din have allerede i dag. Hvis du ønsker dig en drømmehave med frugttræer og grøntsager på rad og række, er det nemlig en god idé at gå i gang så hurtigt som muligt. På den måde kan du sikre dig, at det hele bliver lige, som du drømmer om. Det kan du få råd og vejledning til i denne guide.

 

Planlæg, planlæg og planlæg

Der er ikke noget så hyggeligt som at sidde indenfor i en dejlig varm stue, eventuelt med et par uldsokker på fødderne og en kop te i hånden, og planlægge, hvordan din have skal se ud til sommer. Du kan jo tænke over, hvilke planter du gerne vil have i jorden, så du kan få friske og lækre grøntsager at spise. Blomster kan naturligvis også pynte gevaldigt, så det kan du også begynde at tænke over allerede nu. Ofte vil det være muligt at få rabat, hvis du bestiller frø hjem uden for sæson, så det er aldrig for tidligt at gå i gang med haveshoppen.

 

Klip din hæk

Det er nok de færreste mennesker, der ligefrem elsker at klippe hækken, men det skal jo gøres. Resultatet vil sandsynligvis være det hele værd, for der er bare ikke noget så pænt som en flot og veltrimmet hæk. Havemaskiner kan også gøre livet noget nemmere for dig, så du ikke skal stå og bakse med en gammel, rusten havesaks. Du kan både anskaffe dig motorsave og trimmere, så du er helt klar til at tackle selv den mest tilgroede hæk. Det er bare at smøre ærmerne op og komme i gang.

 

Den flotte græsplæne

Græsplænen er en meget vigtig del af mange danske haver, og derfor skal du selvfølgelig også skænke den nogle tanker. Heldigvis behøver du sjældent gøre meget mere end at slå den jævnligt, men hvis du har en stor have, kan det faktisk godt være lidt af en opgave. Derfor kan du med fordel overveje at investere i nogle robotplæneklippere, der ligesom robotstøvsugeren kan gøre arbejdet for dig. Imens kan du nyde livet i en liggestol med en god bog eller et magasin. Du kan læse meget mere om havemaskiner på koldingsbedsteservice.dk og forhåbentlig gøre et godt køb eller to.

 

Sociale arrangementer

Mange bruger deres have til sociale arrangementer, og det er da også fantastisk at kunne tilbringe tid med venner og familie ude i det grønne. Så længe du er opmærksom på myndighedernes anbefalinger omkring antallet af gæster, skal I nok kunne få en rigtig hyggelig dag sammen. Inden det bliver varmt igen, kan I for eksempel bruge haven til at lave bål, hvor I kan lave snobrød eller bare nyde hinandens selskab. Med en varm kom kaffe eller kakao, kan selv den koldeste vinterdag blive et eventyr med dine venner eller familie, og det skal du huske på.

Partnertekst