Annoncørbetalt indhold

Her ville danskerne bo i 2020

Danskerne ville bo i Region Hovedstaden i 2020. Det viser boliganalyser fra nogle af de største boligsøgemaskiner.

Sjælland er fortsat øverst på danskernes ønskeseddel. Og selvom flere kommuner i Nordsjælland og Storkøbenhavn var de absolut mest dominerende på listen over de mest attraktive, var Region Sjælland også attraktiv for boligsøgende danskere i 2020.

Hovedstaden hittede

Skal man tro de såkaldte indeksværdier fra nogle af største boligportaler, var Sjælland et yndet mål, når danskerne skulle finde bolig i løbet af det forgangne år. Og selvom kommuner i Region Sjælland såsom Lejre, Køge og Næstved alle var at finde i top 40, var det Region Hovedstadens kommuner, der stjal billedet.

For eksempel kunne storkøbenhavnske kommuner som Dragør, Tårnby og Frederiksberg suverænt kæmpe sig til henholdsvist en første-, anden- og tredjeplads på sejrspodiet over de mest attraktive. Men også kommuner som Vallensbæk, Rødovre og Glostrup var populære, ligesom nordsjællandske liebhaverkommuner som Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Hørsholm var at finde i top 20.

Region Hovedstadens popularitet kunne også ses hos udbuddet af boliger hos de store boligudviklere, som i stigende grad opfører nybyggerier i hovedstadskommunerne. Og det er ikke kun i de mest populære som Dragør, Tårnby, Frederiksberg og Vallenbæk, men også i mindre populære men alligevel attraktive kommuner – for eksempel i Furesø Kommune, hvor der i løbet af 2020 for eksempel har været adskillige nybyggede huse til salg i Værløse.

Selvom Hovedstaden overordnet hittede, måtte regionens absolut største kommune, Københavns, dog tage til takke med en 34. plads.

Nord- og Vestjylland var mindst attraktive

Hvor de sjællandske kommuner – og dermed det østlige Danmark – dominerede top 40-listen helt suverænt i 2020, forholdt det sig stik modsat med de mest vestlige kommuner i Danmark.

For eksempel var vestjyske kommuner som Lemvig og Morsøe samt nordjyske kommuner som Jammerbugt, Frederikshavn og Thisted de absolutte bundskrabere på danskernes popularitetsliste.

På den måde tegnede der sig en geografisk skævvridning, når det kom til, hvor danskerne helst ville bo.

Men dermed ikke sagt, at det ikke var populært at bo vest for Storebælt. Tværtimod kunne man finde både Samsø, Skanderborg og Aarhus på listen over de mest populære. Men især Odder Kommune var i højsædet hos danskerne og kunne da også bryste sig af at være Jyllands mest attraktive kommune.