Annoncørbetalt indhold

Sådan kommer du skimmelsvamp til livs i din kælder

Dette indhold er sponsoreret

Mange danske kældre er ramt af skimmelsvamp, og det er derfor ikke unormalt, at der er mange forskellige metoder til, at du kan få fjernet skimmelsvamp. Går du på nettet, så er der mange forskellige typer af produkter, som du kan bruge, og der er mange professionelle, som du kan ringe til, når du skal fjerne skimmelsvamp. I denne artikel finder du tre gode råd til hvordan du kan komme dit skimmelsvamp til livs i din kælder på den bedste og nemmeste vis, så du kan benytte din kælder igen uden fare.

Professionel hjælp

Vil du gerne sørge for, at din kælder bliver helt fri for skimmelsvamp, så er det en god ide, at du sørger for at ringe til et professionelt firma, som kan fjerne det. Disse firmaer er autoriseret til at benytte forskellige kemikalier og metoder, som du ikke kan som privatperson, og du bør derfor altid tænke den mulighed igennem, inden du beslutter dig for selv at gå i krig med skimmelsvampen. Dette kan nemlig spare dig for mange kræfter og mislykkede forsøg.

Mekanisk afrensing

En af mulighederne, når det kommer til at fjerne skimmelsvamp i din kælder er, at du kan fjerne hele overfladen, hvor der sidder sporer fra svampen. Dette gør, at det ikke kommer igen, hvis altså du får hele den stor overflade fjernet. Dette gøres på forskellig vis, og det kommer oftest an på overfladen, som der er tale om i din kælder. Er det træ, så kan det slibes væk, og er det puds, så kan det skrabes væk. Denne metode er meget voldsom, og den bør derfor kun bruges, hvis du ikke er bange for, at overfladerne, som er ramt af skimmelsvamp kan få et andet udseende bagefter.

Kemisk afresning

Når du gerne vil af med din skimmelsvamp i kælderen, så er det en god ide, at du sørger for at bruge en kemisk afrensning. Dette er en af de mest effektive metoder, men det er nødvendigt, at du først fjerne meget af det øverste lag, som er ramt af skimmelsvamp. Derudover skal du bruge stærke kemikalier, som kan være voldsomme at indånde, så du bør altid være klar med sikkerhedsudstyr, når du bruger dette. Ofte foregår afrensningen med almindelige klude og en børste, som kan tage skimmelsvampen. Det er hårdt arbejde, men det er en af de bedste metoder, som du kan benytte dig af som privatperson.