Annoncørbetalt indhold

Sådan sikrer du dig en tryg bolighandel

Sponsoret indhold fra nemadvokat.dk

En bolighandel er en stor ting og en stor investering. Derfor er det helt på sin plads at gøre processen så tryg og sikker som muligt. Med en køberrådgiver får du uvurderlig hjælp, og pengene er godt givet ud. Læs mere om fordelene her.

Uanset om du skal købe andelsbolig, sommerhus, en landejendom eller et helårshus, er du sandsynligvis lidt svimmel over det beløb, du lige om lidt skal investere. Og det er da heller ikke så mærkeligt, for for mange af os er det én af de største investeringer, vi kommer til at foretage i hele vores liv.

Her ville det være helt menneskeligt at blive fristet til at slippe så billigt som muligt og ikke betale nogle ekstra udgifter. Det kan dog langt fra anbefales. Tværtimod ville det her være et rigtig godt tidspunkt til at betale for, at din tryghed og din sikkerhed bliver varetaget gennem købsprocessen.

Hvordan bliver jeg tryg i min købsproces?

Det kan vise sig at blive uvurderlig værdifuldt at få køberrådgivning ifm. boligkøb, både rent økonomisk og på grund af den tryghed, det skaber. Det kan være meget stressende at købe bolig, og det er meget beroligende at få hjælp af professionelle specialister på området.

På den måde kan du trygt lægge dig til at sove om natten, med visheden om at du langt fra er alene med ansvaret og de store beslutninger. Du behøver ikke ligge og bryde din hjerne med, hvad det nu helt præcist var, at ‘tinglysning af skøde’ betød, eller hvad en refusionsopgørelse er.

Hvorfor skal jeg have køberrådgivning?

At have en rådgiver i forbindelse med køb af bolig er på mange måder som at have en rigtig god og loyal ven ved sin side. Din rådgiver er ham eller hende, der altid har dine interesser i fokus, og vedkommendes job er at tale din sag og sikre dig den bedst mulige handel for dig.

Det kan hjælpe dig til ikke bare mere tryghed, men også mere selvtillid i processen. Og det er gavnligt, når du skal kommunikere med banker og ejendomsmægler - selvom din rådgiver også vil være meget behjælpelig med den slags.

Med en rådgiver får du noget mere ro i sindet og i maven, og det gør altså, at du i højere grad kan glædes over det faktum, at du rent faktisk er ved at købe en bolig. Det er jo stort, og dybest set er du virkelig forventningsfuld og begejstret, og de følelser kan du endelig få adgang til, når der ikke er så meget stress og bekymring i vejen.

Det kan en rådgiver hjælpe dig med

Ud over at varetage dialogen med både bank og ejendomsmægleren, kan din køberrådgiver også hjælpe dig med mange andre ting. Der er en del juridiske ting at finde rundt i, i forbindelse med køb af bolig, og er man ikke jurist, kan man godt føle sig lidt fortabt.

En rådgiver er med dig hele vejen, lige fra gennemgang af købsaftalen og handelsvilkår, til rådgivningsskrivelse, godkendelsesskrivelse og sagens endelige afslutning. Du får hjælp til at udarbejde og håndtere en række vigtige dokumenter, fx tinglysning af skøde og refusionsopgørelse.

Derudover gennemgår du sammen med din rådgiver alle de andre vigtige dokumenter, såsom lokalplaner, tilstandsrapporten og servitutter. Generelt er det rådgiverens opgave at gøre dig klogere på alle aspekter i forbindelse med bolighandlen, så du er med hele vejen.

Sørg for at få et advokatforbehold

En sidste ting, der er rigtig fornuftig at sørge for, når du skal købe bolig, er at få et advokatforbehold. Et sådant forbehold indebærer, at du er i stand til at komme ud af købet, selvom du allerede har skrevet under på aftalen.

Det kan faktisk være af største vigtighed, hvis du og din advokat finder ud af, at noget i købsaftalen ikke er, som det skal være. Køb af bolig er jo en kæmpe investering, og derfor er det altså godt at være sikret bedst muligt, og det gælder alle tænkelige aspekter.

Hvordan vælger jeg den rigtige rådgiver?

Fordi du sandsynligvis kommer til at tilbringe en vis rum til med din rådgiver, har det betydning, hvem vedkommende er. Det er vigtigt, at du føler, at det er én, du kan regne med, for du skal lægge mange af dine bekymringer over på hans eller hendes skulder.

Derfor er det vigtigt at kommunikationen og kemien mellem jer er god. Det har stor betydning for, om du føler dig tryg og i ro. Det kan anbefales at høre venner og familie, om de har gode erfaringer, for det kan være svært at læse sig frem til, hvordan en rådgiver er rent menneskeligt.

Derudover er det en god idé at finde én med de rigtige kvalifikationer og en god portion erfaring. Du kan også tjekke anbefalinger ud på nettet og læse om andre brugeres oplevelser med brugen af forskellige rådgivere fra forskellige firmaer.

29/1-2021

We Digitize