Annoncørbetalt indhold

Spar penge på din varmepumpe: sådan får du et energitilskud

Det er dyrt at varme et hus op, og det gælder specielt i et land som Danmark, hvor de fleste måneder er så kolde, at radiatoren må køre døgnet rundt. Det resulterer for de fleste husejere i en varmeregning, som løber op i mange tusinde kroner på årsbasis, og det kan derfor være en god idé se efter løsninger, som kan minimere udgiften til varme.

En sådan løsning kan være at vælge en mere moderne opvarmningsform. Hvis du i dag varmer dit hus op med eksempelvis olie eller gas, kan du spare mange penge på opvarmning ved at vælge en mere energieffektiv opvarmningsform. Det kan eksempelvis være en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, som begge kan skære et betydeligt stykke af din varmeregning, hvis du i dag bruger en gammeldags opvarmningsform til din bolig.

Og det bliver endnu bedre, for du kan faktisk få et offentligt tilskud til eksempelvis en ny varmepumpe. På den måde kan du spare penge på den samlede pris, og det bliver således ikke til nogen uoverkommelig udgift at investere i et nyt varmesystem til din bolig.

Krav til at få energitilskud

Det er ikke alle, der er berettiget til at få energitilskud til en ny varmepumpe. Der er visse krav, du skal opfylde, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i disse krav, inden du køber din varmepumpe.

Din bolig må først og fremmest ikke have mulighed for tilslutning til det lokale fjernvarmeanlæg. Et krav er også, du kun kan få energitilskud til en helårsbolig, og så skal din nuværende opvarmningsform også være enten et oliefyr, et gasfyr, en biokedel eller elvarme.

Du skal desuden købe en varmepumpe med enten A++ eller A+++ mærket, og så er det også vigtigt, at du vælger en installatør, som er VE-godkendt, da det er et krav for at få energitilskud.

Partnertekst.dk