De fem i finalen. Fra venstre: Ford, Hyundai, Jaguar, Kia og Peugeot.

De fem i finalen. Fra venstre: Ford, Hyundai, Jaguar, Kia og Peugeot.

Årets Bil i Danmark: Dommerne har valgt fem finalister

Hele to elbiler er med i feltet om at blive 'Årets Bil'

Af
Flemming Haslund

KÅRING Den konventionelle Ford Focus med benzinmotor mod bilen fra en slet ikke fjern, men meget nær fremtid, elbilen Hyundai Kona Electric.

Det er to af de mest markante biler blandt de i alt fem, der netop er valgt som finalister til at blive valgt ti Årets Bil i Danmark 2019.

Kåringen kører for fuldt turbotryk disse uger med test ved og omkring FDM Jyllandsringen ved Silkeborg i sidste uge som starten på de afgørende uger. Bag kåringen står en række af landets førende biljournalister fra medier som FDM’s medlemsblad Motor, magasinet Bil Magasinet og flere dagblade. Jurymedlemmerne tester bilerne løbende, men samler feltet af rundt regnet 25 kandidater på ringen ved Silkeborg.

Ford Focus – én af favoritterne takket være bl.a. meget sikkerhedsudstyr.

Ford Focus – én af favoritterne takket være bl.a. meget sikkerhedsudstyr.

Her bliver de mange biler ”kogt ned” til et finalefelt på i alt fem. Denne gang er de fem to typiske hatchbacks, nemlig Ford Focus og Kia Ceed, den lidt større Peugeot 508 og så to elbiler – man skulle næsten tro, at Lars Løkke Rasmussen var med i kåringsudvalget – nemlig Hyundai Kona Electric og Jaguar I-Pace.

Favoritter

Selve kåringen finder sted efter afsluttende test omkring den 1. december. Men hvilke er så favoritter blandt de fem udvalgte?

Stemningen blandt journalisterne på FDM Jyllandsringen tyder på et opgør mellem den oplagte Ford Focus og den billigste af elbilerne, nemlig Hyundai Kona Electric Som et jurymedlem formulerede det: ”Det ligner jo et opgør mellem den bedste (Ford Focus) og fremtiden (Hyundai Kona Electric).

Ford Focus umiddelbare fordele er, ifølge flere testkørere, de gode køreegenskaber, den brede vifte af sikkerhedsudstyr og den noget større bagsædeplads, der fulgte med den nye udgave af Focus.

Hyundai Kona Electric – én af favoritterne takket være bl.a. rækkevidden.

Hyundai Kona Electric – én af favoritterne takket være bl.a. rækkevidden.

Hyundai på elmotor er med en af testkørernes formulering: Rækkevidde som en Tesla og pris som en Golf.

Finalisterne

Ford Focus

Hyundai Kona

Electric

Jaguar I-Pace

Kia Ceed

Peugeot 508

Publiceret 12 October 2018 12:10