Nu kan du få et anhængertræk til Tesla Model 3. Det giver f.eks. mulighed for at have en trailer eller cykelholder bag på elbilen. Foto: Tesla

Nu kan du få et anhængertræk til Tesla Model 3. Det giver f.eks. mulighed for at have en trailer eller cykelholder bag på elbilen. Foto: Tesla

Nu kan du få anhængertræk til Model 3

Der er dog ikke mulighed for campingvogn, men en trailer på op til 910 kg er en mulighed

Af
Jens Overgaard

tesla En udfordring på mange af de nye el-og plug-in hybridbiler er muligheden for at få anhængertræk på.

Det er nemlig udelukket på en række modeller.

Dog ikke på den nye Tesla Model 3. Her er det nu muligt at få anhængertræk på Model 3 Standard Range Plus, Model 3 Long Range med firehjulstræk og Model 3 Long Range med baghjulstræk.

Ingen campingvogn

Trækket giver bilen mulighed for at have op til 910 kg på krogen.

Det betyder, at Model 3 kan trække f.eks. en større trailer eller bådtrailer og kan udstyres med en cykelholder på krogen.

En campingvogn, som typisk vejer noget mere, er dog udelukket.

Anhængertrækket koster 8.300 kr. og leveres ab fabrik. Model 3 kan ikke få eftermonteret et anhængertræk. Men hvis du udelukkende skal køre med cykler, kan man også få tagbøjler til Model 3. En Model S kan slet ikke få anhængertræk, men her er tagbøjler også en mulighed. Den større Model X har til gengæld anhængertræk som standardudstyr. Den må endda have hele 2.270 kg på krogen.

Der er en tendens mod, at flere og flere elbiler kan monteres med anhængertræk, og det er således bla. også tilfældet med de nye Jaguar I-Pace, Audi e-tron og den kommende Mercedes-Benz EQC.

Publiceret 22 May 2019 15:28