De coupéagtige linjer på det elektriske crossover-koncept fra Hyundai henter ifølge producenten inspiration fra en 45 gammel konceptbil. Foto: Hyundai

De coupéagtige linjer på det elektriske crossover-koncept fra Hyundai henter ifølge producenten inspiration fra en 45 gammel konceptbil. Foto: Hyundai

Elektrisk SUV fra Hyundai

Hyundai viser, hvordan en kommende elektrisk crossover vil se ud

Af
Jens Overgaard

konceptbil Forhistorie tæller. Det ved designerne hos Hyundai også. Derfor blev der trukket en linje til den første konceptbil fra mærket, da Hyundai præsenterede det halvhøje elektriske 45 EV-koncept på det store motorshow i Frankfurt.

Navnet 45 refererer nemlig til, at det er 45 år siden, designikonet Giugiaro kreerede det stilrene Pony Coupé-koncept. Udefrakommende vil dog nok have svært ved at se ligheden. Men ifølge Hyundai er der en del linjer til fælles med det historiske-koncept.

45 EV-konceptet er en slags hatchback, der bygger på Hyundais og Kias nye fleksible elektriske platform, der skal danne basis for en række elektriske modeller, som selvfølgelig også kommer til at omfatte highend-mærket Genesis, som mest slår sine folder i USA.

Platformen danner bund for de minimalistiske linjer i elbilskonceptet, som ifølge udenlandsk motorpresse er 80 procent færdigt og kommer i produktion i 2021 som en ny elbil.

Lysdioder

Konceptet viser en række eksempler på, hvor langt man kan gå med den nye teknologi. Det er en bil, hvor der er lagt vægt på en række praktiske detaljer. Det gælder for eksempel en LED-signatur udvendigt i bunden af dørkarmen, hvor føreren kan se, hvor lang rækkevidde der er strøm tilbage til på batteriet.

Publiceret 24 September 2019 09:46