Den høje Aston Martin DBX er udstyret med en 4,0 liters V8-motor fra AMG-Mercedes, som yder 550 hk. Foto: Aston Martin

Den høje Aston Martin DBX er udstyret med en 4,0 liters V8-motor fra AMG-Mercedes, som yder 550 hk. Foto: Aston Martin

Er det her Bonds nye firmabil?

Det hæderkronede sportsvognsmærke Aston Martin er nu endelig klar med den høje DBX

Af
Jens Overgaard

luksus Den vil sikkert passe helt perfekt til en travl dag for agent 007, den nye Aston Martin DBX.

De tre bogstaver dækker nemlig over den første SUV fra det historiske engelske sportsvognsmærke, der gennem årtier har været hofleverandør til hovedpersonen i James Bond-filmene.

Den nye model byder ikke alene på masser af luksus og motorkraft. Den har med sin store frihøjde og firehjulstræk også alle forudsætninger for at kunne komme frem, hvor asfalten stopper.

Selv om Aston Martin-aficionados måske rynker på næsen, er udgangspunktet klart; mærket følger tidens trends og vil have flere kunder i butikken med DBX, som bl. a. skal konkurrere mod tunge drenge som Bentley Bentayga og Lamborghini Urus. Midlerne hedder en opsætning med et karrosseri i aluminium, der indkapsler en 4,0 liters V8-biturbo motor med 550 hk og moment på 700 Nm samt køreegenskaber, der ifølge Aston Martin ikke står tilbage for de mere jordnære modeller.

Tag bare præstationerne, der hedder 0-100 km/ t. på 4,5 sek. og en topfart på 290 km/ t.

Den fem meter lange model fylder dog også godt i landskabet. Den vejer 2,2 ton og har den største kølergrill nogensinde i en Aston Martin, så der er ingen risiko for at tage fejl af de andre modeller i rækken.

Publiceret 04 December 2019 10:14