En, bil som den kommende Volkswagen ID. 3., tegner som en af de mest sikre investeringer. Foto: VW

En, bil som den kommende Volkswagen ID. 3., tegner som en af de mest sikre investeringer. Foto: VW

Det er blevet billigere at holde bil

Nye beregninger fra FDM viser, at det er billigst at køre elbil, tæt fulgt af plug-in hybrider. Generelt er det blevet billigere for alle biltyper

Af
Jens Overgaard

Hvad kan betale sig på den lange bane: elbil, plug-in hybrid eller en mere konventionel benzinbil? Det kan være svært at gennemskue, hvad det koster at holde en bil kørende. Men umiddelbart er elbilen det mest økonomiske, i hvert fald når vi taler om biler omkring 300.000 kr., der kører 20.000 km om året over fem år.

Det viser den seneste beregning fra FDM over alle udgifter, som viser, at det, på trods af svagt stigende eludgifter, for biler med strømabonnement er en smule billigere at køre elbil end benzin-eller dieselbil, der også er blevet en smule billigere at køre i.

Energi

Ifølge FDM's beregninger koster det i gennemsnit 3,58 kr. pr. km at holde elbilen kørende.

Det er noget billigere end for konventionelle biler i samme prisklasse, og tallene ligner tendensen fra i fjor. Det er særligt udgifterne til strøm i stedet for benzin eller diesel for at drive bilen og ejerafgift, der er lavere for elbilerne, og som kan mærkes på det samlede løbende budget. !Årets bilbudget er især interessant, hvis man overvejer at skifte til en el-eller plug-in hybridbil. Både fordi det giver et grundigt overblik over alle udgifterne ved at holde bil, og også fordi det afliver myten om, at det er dyrere at køre elbil,! siger FDM's biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Publiceret 30 January 2020 13:54