Synshallerne oplever umiddelbart uændret aktivitet under coronakrisen. Foto: Applus Bilsyn

Synshallerne oplever umiddelbart uændret aktivitet under coronakrisen. Foto: Applus Bilsyn

Masser af aktivitet i synshallerne

Selv om Færdselsstyrelsen har givet bilejerne mulighed for at udskyde obligatoriske bilsyn med to måneder, er der næsten uændret aktivitet i synshallerne

Af
Jens Overgaard

På trods af at coronakrisen lægger en dæmper på samfundet og aktiviteten på landets autoværksteder, er der stadig gang i landets synshaller.

Det viser aktuelle tal fra Færdselsstyrelsen, og det understøttes af meldingerne fra de to store aktører, Applus Bilsyn og FDM Bilsyn.

Færdselsstyrelsen gav for et par uger siden bilejerne mulighed for at udskyde de obligatoriske bilsyn med to måneder som følge af coronakrisen.

Corona

Det er sket for at undgå, at bilejerne skulle føle sig utrygge ved at være forpligtede til at møde op i synshallerne i en tid med risiko for coronasmitte.

Normalt vil Færdselsstyrelsen rykke bilejeren, hvis vedkommende ikke møder op til syn, og man kan give bøder eller i værste fald klippe nummerpladerne. Men her er nu mere line.

Ifølge Færdselsstyrelsen er det dog for tidligt at sige, hvor mange der har udskudt synet.

Nye tal viser, at der i marts blev synet omkring 87.000 biler alene ved periodisk syn, der udgør en stor del af synshallernes arbejde. Det er 8.000 færre end samme måned i fjor, men her kan sagtens være tale om statistiske udsving.

Færdselsstyrelsen opfordrer til, at man om muligt overholder synsfristen.

Så længe man overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger med at holde afstand, bruge handsker og afspritte eller vaske hænder så ofte som muligt, kan man trygt syne sit køretøj, lyder det.

Publiceret 06 April 2020 11:27