Alle nye Volvo-modeller kan fremover maks. køre 180 km/t. Foto: Volvo

Alle nye Volvo-modeller kan fremover maks. køre 180 km/t. Foto: Volvo

Ingen må dø i en Volvo

Nu kommer der begrænsninger for hastigheden

Af
Christian Schacht

fart Volvo har længe nævnt selskabets vision om, at ingen skal omkomme eller blive hårdt sårede i en ny Volvo – en af de mest ambitiøse udmeldinger om sikkerhed i branchen.

Derfor gør de nu, som de annoncerede for et år siden: reducerer topfarten på sine nye biler til 180 km/t.

Den svenske producent understreger, at det kun er topfarten, som der nu er sat en begrænsning på. Bilens ydelse, f. eks. effekt, acceleration, drejningsmoment er fortsat den samme.

Ifølge mærket er for høj fart, sammen med kørsel under påvirkning af alkohol og stoffer og manglende opmærksomhed, en af de hyppigste årsager til ulykker. Og selv de mest avancerede sikkerhedssystemer og en mere intelligent opbygning af vejnettet vil ikke kunne ændre på det.

Ansvar

"Vi mener, at vi som bilproducent har et ansvar for at forbedre trafiksikkerheden," siger Malin Ekholm, leder af Volvo Cars Safety Center.

"Vi har besluttet, at der ikke er nogen grund til at køre hurtigere end 180 km/t., hvilket også er hurtigt. Vil det gøre en ende på at køre for stærkt? Nej, men det er en begrænsning. Alle taler om fartoverskridelser og fart, og vi vil vise, at vi mener det alvorligt med sikkerhed," siger Malin Ekholm, ifølge britiske Autocar.

I dag kan Volvos forskellige biler køre fra 190 km/t. til 250 km/t., alt efter model.

Den nye begrænser er installeret i alle Volvo-biler produceret nu og som typisk bliver leveret til kunderne til sommer.

Publiceret 28 May 2020 11:41