En let ændret front afslører, at det her er en Suzuki Swace og ikke en Toyota Corolla Touring Sports. Foto: Suzuki

En let ændret front afslører, at det her er en Suzuki Swace og ikke en Toyota Corolla Touring Sports. Foto: Suzuki

Toyota med Suzuki-logo

Toyota Corolla lanceres i Danmark som Suzuki Swace. Den følger Toyota Rav4 plug-in hybrid, som bliver til Suzuki Across

Af
Jens Overgaard

toyota Der er gået Toyota i modellerne fra Suzuki. Først var det Rav4, som uden øvrige ændringer blev forsynet med et Toyota-logo og blev til Suzuki Across, og snart følger stationcaren Corolla Touring Sports, der hos Suzuki får navnet Swace.

Suzuki Swace kommer udelukkende som stationcar og den lille hybridmotor med en samlet ydelse på 122 hk.

Der er en klar årsag til, at nye Toyota-modeller bliver til Suzuki, og det er, at Suzuki kan få den samlede CO2-udledning ned, fordi de ikke selv har hybridbiler, plug-in hybrider eller elbiler. På den anden side kan Suzuki få distribueret Toyotas modeller i blandt andet Indien, hvor Suzuki står stærkt. Der bliver to udstyrsniveauer herhjemme, men de endelige danske modeller og prisniveau kendes endnu ikke for Swace, som lanceres i det nye år. Importøren har heller ikke endnu prisen for den høje Across, som det er planen at lancere omkring årsskiftet. Den kommer udelukkende som plug-in hybrid.

Fakta

To modeller

Det er foreløbig kun omkring Rav4 Plug-in Hybrid og Corolla Sports Touring Hybrid, at Toyota og Suzuki officielt har samarbejde om såkaldt "badging".

Toyota har dog samarbejder på en lang række andre fronter, blandt andet med PSA, hvor Citroën Berlingo, Peugeot Rifter og Opel Combo også sælges som Toyota Pro Ace Verso.

Publiceret 30 September 2020 00:00