Luksusmærke skal overvinde Audi, BMW og Mercedes - bare ikke i Danmark

Tre nye elektriske modeller bliver spydspidser, når luksusmærket Genesis nu endelig lanceres i Europa. Danskerne må dog kigge langt efter mærket.

Artiklens øverste billede
Den store elektriske Genesis G80 EV er i front, når luksusmærket i år lanceres på det europæiske marked. Foto: Genesis

Amerikanerne har for længst taget imod de luksuriøse modeller fra Genesis. Nu skal europæerne også lære dem at kende, og det skal ske med tre elektriske modeller i front flankeret af flere modeller med konventionelle motorer – sandsynligvis med 3,5 liters V6-motorer. Det er filosofien bag Hyundais luksusdivision, som netop har vist den nye elektriske G80 EV, der bliver den første af de tre elbiler, Genesis lancerer på det europæiske marked i 2021.

Den bliver en ganske avanceret bil med et batteri på angiveligt 87 kWh, elmotorer med en samlet ydelse på 272 kW eller 365 hk og firehjulstræk. Den har en rækkevidde på 500 km efter NEDC-skalaen, hvilket er cirka 400 km efter WLTP-skalaen, og den har 800 volts system og lader med op til hele 350 kW.

Genesis, som bl.a. skal konkurrere med mærker som Audi, BMW, Mercedes og Lexus, sælges i første omgang fra tre såkaldte studios.

Danskerne må dog kigge langt efter bilerne, som ikke lanceres herhjemme. Den danske Hyundai-importør havde ellers for et par år siden en topmodel, der var døbt Genesis, på programmet.

Også en shooting brake

Der er dog ikke umiddelbart planer om dansk import af Genesis-mærket, lyder det fra Annegrethe Skovby, der er pressechef hos den danske Hyundai-importør.

»Genesis er blevet endnu mere relevant på det danske marked, efter at modelprogrammet udvides til også at omfatte den fuldelektriske udgave af sedanen G80. Men som det ser ud lige nu, kommer Genesis ikke til Danmark,« siger Annegrethe Skovby.

De tre elektriske Genesis-modeller søsættes sideløbende med G80 og GV80 med mere klassiske sekscylindrede motorer, hvor betegnelserne dækker over en stor sedan og en SUV, hvor førstnævnte altså også kommer i den elektriske version, samt de mindre G70 og GV70. Her kommer muligvis også en G70 Shooting Brake.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen