Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ungdomsuddannelse: STU flytter fra Følle til Mørke

Politisk opbakning til, at Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) for unge mellem 17 og 25 år om et par år overtager Firkløverskolens tomme lokaler i Mørke

Artiklens øverste billede
Stolte STU unge med deres beviser for velgennemført droneuddannelse i sommeren 2017. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

UDDANNELSE Ved udgangen af sidste skoleår lukkede Firkløverskolens afdeling i Mørke definitivt.

Skolen, der drives af Randers Kommune, har haft til huse i Mørke siden 2000. Først som et amtstilbud og fra kommunesammenlægningen i 2006/2007 som et tilbud, som Randers Kommune sagde ja tak til at drive videre.

Bygningerne i Mørke var indtil oktober 2020 ejet af Randers Kommune på en lejet grund nær Mørke Skole, som ejes af Syddjurs Kommune. Her valgte Syddjurs Kommune at købe bygningerne.

Fra Følle til Mørke

Udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) er stærk fortaler for, at kommunen flytter STU fra Lerbakken i Følle til de tidligere Firkløverskolen lokaler i Mørke. Arkivfoto

Nu ser det ud til, at der atter kommer liv i bygningerne. Politisk er der opbakning til at undersøge mulighederne for, om de tidligere Firkløverskolen lokaler kan huse Syddjurs Kommunes Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) er for unge mellem 17 og 25 år, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. STU har siden 2011 haft hjemsted i lokaler på Lerbakken 1 i Følle. Syddjurs Kommune solgte 1. januar 2016 bygningen på Lerbakken til PR electronics A/S. Siden da har kommunen lejet bygningerne, men den nuværende lejeaftale udløber 1. august 2023 og forlænges ikke.

Derfor kommer de forhenværende Firkløverskolen lokaler nu ind i billedet.

"Vores fagfolk vurderer, at det er muligt at flytte STU fra Lerbakken i Følle til Firkløverskolen i Mørke. Der skal naturligvis først ske en ombygning af lokalerne i Mørke og opføres forskellige værksteder," siger Gunnar Sørensen (V), formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse.

Ved at opføre cirka 200 kvadratmeter værksted vil det samlede areal på Firkløverskolen være cirka 1387 kvadratmeter. Det nuværende på Lerbakken er på cirka 1.485 kvadratmeter.

"Der er i kommunens Budget 2020 afsat 100.000 kroner til at lave forundersøgelser for i Mørke, så vi kender til disponering af arealet og det samlede økonomiske regnestykke, når vi skal i gang med næste års budget," siger Gunnar Sørensen.

På nuværende tidspunkt forventes udgifterne til renovering, ombygning og opførelse af værksteder at udgøre omkring 5 mio. kroner.

28 elever pt.

Der er på nuværende tidspunkt 28 elever tilknyttet STU Syddjurs. Elevtallet er svingende, men der har de seneste 10 år været en generel stigning i antallet af elever både på landsplan og i Syddjurs.

På STU Syddjurs imødekommes svingningerne fra til år ved at invitere elever fra andre kommuner til Syddjurs, når der er ledige pladser. Der er på nuværende tidspunkt tre elever fra andre kommuner.

Der forventes at være i alt cirka 36 elever ved skolestart i august 2021.

Lokalefællesskab

Syddjurs Kommunes embedsværk foreslår, at man i forbindelse med flytningen ser nærmere på mulighederne for at dele bygningerne med samarbejdspartnere herunder blandt andet sagsbehandlere fra jobcenteret, UU-vejledere og medarbejdere fra skole-, social- og familieområdet.

Hertil har politikerne tilføjet, at det også er oplagt at fortsætte det gode naboskab med Mørke Skole, og tænke skolen ind som samarbejdspartner.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen